fbpx

Scrie un comentariu

stp turda

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Turda de joi, se află și PROIECTUL DE HOTĂRÂRE privind aprobarea prelungirii contractului de concesiune a serviciilor de transport public local de persoane prin curse regulate.  Actualul contract expiră în data de 30 septembrie 2018.

 

Potrivit proiectului de hotărâre, în actul adițional se prevede prelungirea contractului de concesiune a serviciilor de transport public local de persoane prin curse regulate până la data 29.03.2019.

La nivelul municipiului Turda serviciul de transport public local de persoane se desfășoară în modalitatea gestiunii delegate, in baza contractului de concesionare incheiat cu SC. Societatea de Transport Public S.A. Raporturile contractuale cu autoritatea administratiei publice locale urmeaza sa inceteze la data de 30.09.2018, fapt care ar duce la grave consecinte din punct de vedere economic si social dată fiind importanta desfasurarii in bune conditiuni a acestui serviciu public. Avand in vedere ca exista posibilitatea prelungirii actualului contract si, implicit, asigurarea continuitatii serviciului, in baza unui act aditional, am considerat oportun sa supunem aprobarii prelungirea actualului contract pana la 29.03.2019.“, se precizează în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Reamintim că între timp, transportul local cu operator propriu a fost anunțat de primarul Cristian Matei încă de anul trecut.

Din 2010, serviciul este asigurat de STP Alba Iulia, contractul fiind valabil până în 2016, dar de atunci s-au făcut prelungiri succesive, pe câte 6 luni, primarul nedorind să facă o licitație pentru o atribuire pe alți 6 ani, vizând crearea unei societăți proprii de transport persoane.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator