fbpx
Scrie un comentariu

trenulet turistic

Consilierii turdeni vor decide săptămâna viitoare dacă vor permite funcționarea unor trenulețe turistice, care să ofere turiștilor (și nu numai) posibilitatea de a vizita principalele obiective turistice din zona localității.

 

Conform unui proiect de hotărâre inițiat de primarul Cristian Matei, societatea Diu Trans SRL solicită aprobarea pentru transportul pe anumite artere ale localității, pentru 3 seturi de trenulețe turistice, formate din locomotivă și două vagoane personalizate cu imagini și obiective din municipiul Turda.

Trenulețele vor funcționa în perioada aprilie - noiembrie, iar din noiembrie până în aprilie se vor folosi trei microbuze turistice, tot în scop de agrement. Perioada propusă pentru aprobarea transportului de agremenent este de 10 ani, iar societatea va fi obligată să prezinte informări anuale, până la data de 31 martie a anului.

Traseele pe care vor opera aceste trenulețe este: Centrul Municipiului - Castrul Roman - Obeliscul Mihai Viteazul - Grădina Zoologică - Salina Turda (intrarea din Aleea Durgăului), respectiv Salina Turda (intrarea din strada Salinelor) - Grădina Zoologică.

Administrația locală va preda locațiile de îmbarcare, iar societatea Diu Trans SRL își asumă obligația de a le amenaja. 

Pentru activitatea desfășurată, societatea va achita câte 2.000 de lei/lună către administrația locală.

 

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator