fbpx

Icon Scrie un comentariu

caini comunitari

Reprezentanții administrației locale din Câmpia Turzii au anunțat că în perioada 28 iulie - 31 august 2018 s-au capturat 43 de câini de pe domeniul public (25 masculi și 18 femele).

 

”În baza contractului de servicii încheiat cu Asociația Centrul de Ecarisaj Turda, un număr de 8 (opt) acțiuni de ecarisare a zonei teritorial-administrative, din care 3 (trei) la solicitarea Primarului municipiului Câmpia Turzii, 2 (două) la solicitarea viceprimarului, iar o alta la sesizarea Poliției Locale.

Acțiunile intreprinse au vizat întreaga zonă a municipiului și au constat în identificarea și strângerea câinilor fără stăpân, care circulă libver, fără însoțitor pe domeniul public al municipiului, capturându-se un număr de 43 de câini, niciunul nu a fost identificat ca având microcip.

Câinii au fost preluați cu proces verbal, în baza formularului individual de capturare, de către echipa de ecarisaj și transportați pentru aplicarea prevederilor legale în adăpostul propriu al prestatorului, amenajat în localitatea Turda, str. Bogata.

În perioada menționată nu au fost solicitări pentru revendicare, adopție sau adopție la distanță”, se precizează într-un raport de activitate întocmit de Responsabil Ecarisarea teritoriului, Dr. Alin Irimieș.

Asociația se obligă să prindă și să găzduiască pentru 14 zile, 200 de câini comunitari, pentru fiecare câine urmând să primească câte 250 de lei.

Asociația se obligă, în schimbul acestor bani, că va face o prospectare a zonelor din localitate, pentru capturarea câinilor comunitari, după care va trece la capturarea acestora și deplasarea în centrul de ecarisaj de la Bogata (200 bucăți).

Prin caietul de sarcini elaborat de municipalitate, asociația are obligația de a caza câinii maxim 14 zile, după care îi poate eutanasia pe cei nerevendicați sau neadoptați, după care cadavrele vor fi incinerate. Eutanasierea se va face după ce asociația primește împuternicirea necesară din partea reprezentantului administrației locale. În baza aceluiași caiet de sarcini, Asociația este obligată să permită accesul presei sau a organizațiilor neguvernamentale în centrul de ecarisaj de la Bogata, inclusiv filmare video-foto, dar numai împreună cu reprezentanții desemnați de Primăria Câmpia Turzii.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator