fbpx

1 Comentariu

cl ct salubritate

Consilierii locali din Câmpia Turzii au aprobat majorarea de tarife la serviciile de salubritate pentru persoanele fizice din oraș, cu circa 40%. Nu a fost nicio obiecție și n-au fost nici discuții pe această temă, chiar dacă în spațiul public subiectul a generat reacții din partea cetățenilor. Practic, proiectul a fost votat în unanimitate. Însă, se naște o întrebare: ce se ascunde în spatele majorării de tarife?!

 

De ce această întrebare?

Compania de Salubritate Câmpia Turzii SA a invocat următoarele motive pentru majorarea tarifelor: creșterea cheltuielilor cu transportul și depozitarea deșeurilor la un depozit conform, creșterea salariului minim pe economie și creșterea asigurărilor RCA a autovehiculelor companiei.

Însă, în cadrul aceleiași ședințe, directorul Companiei de Salubritate Câmpia Turzii SA, Cristian Cîmpean, a prezentat și un raport de activitate pentru primul semestru al acestui an (ianuarie-iunie 2018), din care rezulta că societatea este pe profit! Profitul realizat în primele 6 luni era de 7.372 lei. Cu alte cuvinte, toate motivele invocate de director, pentru majorarea tarifelor, erau incluse în situația societății pe primul semestru, iar cu toate acestea nu au existat probleme financiare, societatea fiind pe profit! Cel puțin... pe hârtie!

Iar întrebarea logică este: dacă toate creșterile/motivele invocate de directorul Cristian Cîmpean nu au influențat societatea în ceea ce privește realizarea de profit, de ce trebuia majorat tariful la populație cu 40%?! Unde se vor duce acei bani? Conform calculelor, ar fi vorba de circa 550.000 de lei/an de la populație și încă 81.000 lei/an de la agenții economici, adică un total de 631.000 de lei. În condițiile în care societatea a raportat profit în primul semestru al anului (cu toate majorările incluse!), diferența de bani va fi profit?! Sau vor exista niște cheltuieli, până la sfârșitul anului?! Iar dacă sunt cheltuieli, de ce nu a vorbit nimeni de ele?! Sunt creșteri salariale ale conducerii? Sunt achiziții de autoturisme bengoase?! Ce reprezintă, totuși, cei 631.000 de lei/an (din care până la finele acestui an, vorbim de circa 210.000 lei)?!

TurdaNews a fost singura publicație care a atras atenția asupra numrului excesiv de personal care există la societatea de salubritate din Câmpia Turzii, în comparație cu societăți similare.

Compania de Salubritate Câmpia Turzii SA, cu acționar unic Municipiul Câmpia Turzii, a avut un număr mediu de 89 de angajați în 2017, la o cifră de afaceri de 5.432.121 lei. Compania similară care deservește municipiul Turda, SC Prival Ecologic Servis SA, care este cu acționariat privat, a funcționat cu un număr mediu de 50 de angajați în 2017, la o cifră de afaceri de 6.194.930 lei.

Cetățenii din Câmpia Turzii așteaptă să li se spună unde vor merge acești bani, rezultați din majorarea cu 40% a tarifelor la salubritate! Poate, conducerea companiei va binevoi să trimită o informare în acest sens. Pentru că, din datele existente până acum, rezultă următoarele variante:

  • directorul Cristian Cîmpean a mințit că societatea este pe profit, acesta fiind doar ”din pix”, iar pentru a-și acoperi managementul defectuos, a apelat la majorarea tarifelor
  • directorul Cristian Cîmpean a mințit că societatea este afectată de creșterea unor cheltuieli (conform documentului prezentat aleșilor locali, cheltuielile pe primele 6 luni au fost MAI MICI cu 220.000 de lei, față de cele prevăzute în BVC - bugetul de venituri și cheltuieli)
  • banii rezultați din majorarea de tarife se vor duce în profit (aiurea, în condițiile în care vorbim despre o companie a administrației locale; pentru că nu am vrea să luăm în calcul varianta că este o metodă prin care administrația locală a băgat mână în buzunarul cetățeanului, prin intermediul profitului companiei, care ar putea fi vărsat la bugetul local) sau în cheltuieli care nu au fost menționate în acest moment

Citește și:

Câmpia Turzii: Se pregătește majorarea de tarife la salubritate! Creștere de 40%!

Înregistrarea integrală a ședinței Consiliului Local Câmpia Turzii o puteți urmări mai jos:

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    marius · 06:44 02.09.2018
    De ce oare doar Turda News are curaj sa vorbasca despre asa ceva si ziarul 2 si 1 doar scrie de bine de Campia Turzii? Felicitari inca odata pentru obiectivitatea dumneavoastra ! Daca nu ar fi Turda News si am citi doar ziarul 2 si 1 am crede ca e frumos sin bine in Campia Turzii ....!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator