fbpx

Icon Scrie un comentariu

omida

Primăria Municipiului Turda în colaborare cu societatea DDD INSECTO SRL, face apel către populația Turzii să efectueze operațiuni de dezinsecție sau deparazitare a spațiului privat (curți, spații verzi, gard viu, pomi fructiferi sau decorativi aflați pe spațiul privat al persoanelor fizice/juridice) pentru eradicarea omizilor păroase (Cydalima perpectalis).

 

Operațiunea de deparazitare trebuie tratată în mod unitar atât pe domeniul public cât și pe cel privat deoarece răspândirea dăunătorilor se face cu repeziciune făcând eradicarea acestora imposibilă.

Cydalima perpectalis este un lepidopter aparținând familiei Crambidae. Are 2-3 germinații/an. Adultul este un fluture care zboară și asta îl ajută mult la răspândirea insectei dintr-o locație în alta. Larvele produc pagube mari prin consumarea frunzelor ceea ce a dus la defolierea în masă iar în unele cazuri la uscarea tufelor de arbust în întregime. Larvele au culoarea galben-verzui cu puncte, negi negri cu smocuri de peri lungi de aproximativ 4 cm lungime.

Pentru combaterea larvelor dăunatorului recomandăm:

1.eliminarea și arderea ramurilor cu simptome de atac (larve și țesături de mătase),

2. tratament chimic cu produse insecticide care conțin substanțe active, de exemplu: Calypso 480 SC, Novadim Progres, Eforia 045 ZN, Pyrinex Quick, Kaiso Sorbie 5 EG, Fastac 10 EC, K-othrine Profi Ec 250, Solfac Ew50 sau alte insecticide omologate cu efect similar, fiecare la doza omologată.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator