1 Comentariu

salubritate ct

Administrația locală din Câmpia Turzii pregătește majorarea tarifelor la serviciile de salubritate cu circa 40%. Majorarea tarifelor va fi discutată în ședința Consiliului Local de joi, 30 august 2018.

 

Conform proiectului de hotărâre prezentat consilierilor locali, spre dezbatere, în cazul persoanelor fizice majorarea propusă este de la 6,57 lei/persoană/lună la 9,12 lei/persoană/lună, adică o majorare cu 38,81%. În cazul persoanelor juridice, majorarea va fi de 10,48% pentru fiecare mc de deșeu, de la 74,90 lei/mc, la 82,75 lei/mc.

”Având în vedere adresa nr. 455/23.01.2018 înaintată de către S.C. Compania de Salubritate Câmpia Turzii S.A., prin care s-a fundamentat necesitatea modificării tarifelor practicate de operatorul serviciului public de salubrizare pentru activitatea de colectare, transport și depozitare deșeuri menajere pentru persoane fizice (gospodării individuale și asociații de proprietari/locatari) și persoane juridice (instituții publice și agenți economici) de pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Câmpia Turzii, propunem încheierea unui Act adițional la Contractul de delegare a serviciului public de salubrizare, care a fost aprobat prin H.C.L. nr.75/2008. Acesta va avea ca obiect ajustarea ori modificarea tarifelor”, a explicat primarul Dorin Lojigan.

”Modificarea tarifelor la activităţile menţionate sunt solicitate pentru buna desfăşurare a întregii activităţi de salubrizare a municipiului şi pentru evitarea disconfortului şi a riscurilor asupra sănătăţii populaţiei şi a protecţiei mediului”, a motivat și Simion Luca, șeful Serviciului Investiții din cadrul Primăriei. 

Compania de Salubritate Câmpia Turzii SA, cu acționar unic Municipiul Câmpia Turzii, a avut un număr mediu de 89 de angajați în 2017, la o cifră de afaceri de 5.432.121 lei. Compania similară care deservește municipiul Turda, SC Prival Ecologic Servis SA, care este cu acționariat privat, a funcționat cu un număr mediu de 50 de angajați în 2017, la o cifră de afaceri de 6.194.930 lei. Există voci care susțin că organigrama societății din Câmpia Turzii este supraîncărcată, mulți angajați fiind din rândul celor ”cu carnet de partid”.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Diana Sarbu · 08:32 27.08.2018
    Daca majorarea tarifelor ar duce la o mai buna desfasurare a activitatii ar fi bine,dar ma indoiesc...Atata timp cat angajatii sunt" lasati de capul lor",in sensul ca orice ar face ramant angajati ai Companiei,cat timp beneficiaza de o atitudine partinitoare din partea conducerii(din diverse motive) si cat timp programul de colectare lasa mult de dorit:in loc de data de24 s-a ridicat gunoiul in data de 26.08,eficientizarea este si va fi cu minus.Se impune implicarea Municipalitatii nu doar prin majorari de tarife,ci prin monitorizarea reala a Companiei de Salubritate,pentru a evita nemultumirile cetatenilor!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator