fbpx

Scrie un comentariu

foto deschidere

Sunt foarte emoționat, deoarece pentru mine Zilele Municipiului Turda reprezintă o sărbătoare de suflet. Este un moment de unitate, care ne aduce împreună, mai cu seamă în acest an atât de important pentru România, anul Centenarului Marii Uniri. ZMT este un eveniment dedicat acestui oraș pe care îl iubim!

 

Este deja a treia ediție care se desfășoară sub patronajul acestei administrații, acestei echipe minunate pe care o are Primăria Turda și vedem de la an la an că suntem mai închegați, mai determinați.

Prin Zilele Municipiului Turda ne dorim să readucem în prim plan valorile spirituale și culturale ale Turzii, să ne primim oaspeții cu multă căldură și să arătăm comorile acestui municipiu, o așezare cu un potențial de dezvoltare extraordinar!

Dinamica cu care s-au desfășurat lucrurile în ultimii doi ani este fantastică! Am reușit alături de echipa mea să aducem la Turda peste 300 de milioane de euro, fonduri europene și guvernamentale, pentru cele mai importante domenii de dezvoltare precum infrastructură, turism sau educație. S-a investit mult în ultimii ani în sănătate, învățământ, cultură și sport.

Ar fi foarte multe de spus, dar vreau să amintesc de câteva proiecte importante pe care le derulăm. În plan turistic, am obținut finanțări europene pentru modernizarea Castrului Roman și a Parcului Mihai Viteazul, care se află lângă Mănăstirea Mihai Vodă, a cărei Sfințire va avea loc duminică. Întreaga zonă va fi un punct de atracție important al orașului. De asemenea, pregătim deschiderea unei noi mine la Salina Turda, un proiect de o anvergură majoră, Science Fiction cum îl numesc unii. Ne dorim să facem la Turda și un parc științific pentru copii și un nou proiect european “Orășelul Copiilor”. Aici preconizăm că va fi o oază a turismului românesc în următorii ani.

În ceea ce privește sportul, echipa noastră de handbal Potaissa Turda, pe care o felicit din nou pe această cale, a reușit o performanță fără precedent pentru județul Cluj.  În acest an, a câștigat Cupa Challenge, sunt campionii Europei. Drept “răsplată”, s-a și publicat Hotărârea de Guvern pentru ridicarea unei Săli Polivalente de 3200 de locuri la Turda.

În ceea ce privește infrastructura, cred că știți cu toții că Planul de Mobilitate Urbană al Turzii a fost cel mai bun la nivelul Uniunii Europene, din 2500 de orașe, după ce ne-am luptat în finală cu Milano și Manchester. Acest plan ne-a ajutat să atragem fonduri europene pentru modernizarea întregului traseu pe care circulă mijloacele de transport în comun, cu stații de biciclete, sisteme moderne de ticketing, bike-sharing și monitorizare trafic. Tot cu ajutorul acestor fonduri vom avea o companie de transport public a Consiliului Local, cu autobuze electrice.

Ar mai fi foarte multe de spus în privința proiectelor pe care le derulăm, dar am să mă opresc aici. Avem certitudinea că fața acestui oraș se va schimba semnificativ! Așa cum v-am mai spus cu fiecare ocazie, aceasta este ambiția mea, Turda este proiectul meu de suflet și sunt convins că vom duce la capăt tot ceea ce ne-am propus.

Pentru asta, trebuie să fim conștienți toți că doar împreună putem reuși. Doar împreună avem forța necesară pentru a atinge toate obiectivele, iar acesta este un mesaj universal valabil: trebuie să fim uniți!

Suntem în anul 2018, un an important și cu mare greutate în istoria poporului român. Împlinim prima sută de ani ca Stat Național Unitar Român. Evenimentele recente și atmosfera aceasta care a cuprins România ar trebui să fie o lecție pentru noi toți și să căutăm să înțelegem, să facem tot posibilul ca fiecare dintre noi să conștientizeze importanța colaborării, unității și a toleranței. Anul Centenarului trebuie să fie un an de analiză, în care punem în balanță ce a fost bine, ce a fost greșit și să proiectăm viitorul ținând cont de toate acestea! Și nu în ultimul rând, trebuie să fie un an de sărbătoare, în care să fim mândri de tot ceea ce are mai frumos țara aceasta!

Vă mulțumesc tuturor pentru prezență, suntem onorați că sunteți alături de noi. Și vreau să mulțumesc în special echipei care a muncit enorm pentru pregătirea acestor evenimente, peste 50, care se vor desfășura în aceste trei zile. Tot ceea ce se întâmplă la Turda este un adevărat exemplu de muncă în ECHIPĂ! Se vede în toate aceste rezultate FORȚA,

DINAMISMUL și DĂRUIREA! Cu acestea mergem mai departe!

Vă urez distracție plăcută și, dragi oaspeți, să vă simțiți în Turda ca acasă!

La mulți ani turdeni! La mulți ani, Turda!" transmite primarul Matei Cristian

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator