promo 650x150 700lei

Scrie un comentariu

ct onisor patrutiu

La ultima ședință a Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului Local Câmpia Turzii a izbucnit o altercație verbală între Mihail Pătruțiu (consilier PNL, președintele comisiei, foto dreapta) și Ioana Onișor (foto stânga), șeful serviciului Amenajarea Teritoriului și Urbanism din cadrul Primăriei.

”Ieri in cadrul comisiei nr. 2 - Urbanism si amenajarea teritoriului, administrarea domeniului public si privat, protectia mediului, investitii, a Consiliului Local, ar fi izbucnit un scandal intre sefa serviciului Amenajarea Teritorilului si Urbanism, Ioana Onisor si presedintele comisiei, consilierul local PNL, Patrutiu Mihai. Acest scandal ar fi pornit de la faptul ca unele proiecte nu sunt avizate de comsie, iar altele, acolo unde consilierul local ar avea un interes prin faptul ca lucreaza cu acele firme, le avizeaza! Consilierul local in replica a facut-o obraznica pe sefa ATU”, a menționat siteul AriesNews.

TurdaNews a solicitat un punct de vedere din partea celor doi protagoniști, însă angajata Primăriei a refuzat să facă orice comentariu pe seama acestui incident. Consilierul local Mihail Pătruțiu a acuzat-o pe șefa ATU din Primărie că ar fi supus la avizare lucrări care deja erau executate, situație pe care o consideră anormală, iar din acest motiv s-ar fi declanșat acest incident.

”In calitate de presedinte al Comisiei de urbanism nr. 2 din cadrul Consiliului Local Campia Turzii, aduc la cunostinta ca NU am avizat si NU voi aviza documentatii de urbanism de tip PUZ sau PUD daca lucrarile sunt deja executate.

Legat de activitatea de diriginte de santier, fac precizarea ca, aceasta activitate se desfasoara potrivit legii din momentul inceperii executiei lucrarilor de constructii, nu in faza de proiectare. Beneficiarului lucrarii i se prezinta pasii de urmat in demararea  executiei numai in momentul eliberarii autorizatiei de construire (A.C. se emite ulterior avizarii /aprobarii PUZ sau PUD, daca este cazul)  si i se comunica faptul ca are obligatia de a avea un diriginte de santier care sa urmareasca lucrarile de constructii autorizate.

Referitor la sedinta de comisie din data de 19.07.2018,  sefa Biroului Urbanism si Amenajarea Teritoriului  din cadrul Primariei Campia Turzii ne-a prezentat un PUZ, care nu a fost avizat  favorabil  de catre comisie, deoarece investitia era deja executata, restul documentatiilor fiind avizate favorabil.  In momentul discutiilor avute pe marginea respectivului PUZ si facand referire la Inspectoratul Judetean in Constructii Cluj, d-na sef birou U.A.T.  a avut o iesire nervoasa, pe un ton agresiv, nedemn de un functionar public, a facut unele acuzatii grave si totodata nefondate,  (citez: “Nu avizezi PUZ-ul pentru ca nu poti sa faci dirigentia de santier, oricum lucrarea este gata…”).  

Aceasta atitudine avuta de sefa biroului U.A.T. a fost remarcata atat de  colegii din Consiliul Local, precum si de catre functionarii din primarie prezenti la sedinta”, ne-a declarat Mihail Pătruțiu.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator