marian morar
m install
nello construct

Consilierul PMP Câmpia Turzii, Adrian Mischian, nemulțumit de faptul că bugetul Zilelor Municipiului s-a votat la ”urgențe”

zamblau eugen
floris

Consilierul PMP Câmpia Turzii, Adrian Mischian, a criticat faptul că bugetul Zilelor Municipiului Câmpia Turzii 2018 a fost votat în regim de urgență de către consilierii locali, fără nicio consultare, cu circa o lună de zile înaintea debutului manifestărilor, în condițiile în care Zilele Municipiului Câmpia Turzii ar trebui pregătite din timp, știindu-se faptul că an de an se organizează acest eveniment.

”Ca sunt urgente pentru a adopta hotarari de consiliu, pot sa inteleg acest lucru, chiar urgente de genul ce vizeaza depunerea unor proiecte pentru accesare fonduri europene in ultima zi, in ultimele minute de expirare a termenului si e nevoie sa aprobam de indata ceva. Dar, in cazul unui eveniment ce se desfasoara anual de 21 de ani, cum sunt „Zilelele municipiului”, cred ca discutarea in comisiile de specialitate a bugetului alocat, era mai mult decat necesara. Cei care ati urmarit sedinta, ati putut observa cat de nepregatit a fost proiectul de hotarare. Pe langa faptul ca, obligatorie era consultarea comisiilor de specialitate „Buget, finante, prognoze economice, administratie publica” si „Invatamant, cultura, culte, sanatate, tineret, sport si turism”, lucru ce nu s-a intamplat, ne-au fost prezentate niste sume, care nu au putut fi justificate nici de primar, nici de viceprimar si nici de aparatul de specialitate, acestia asumandu-si si niste greseli in intocmirea bugetului. Spre informarea cetatenilor din Campia Turzii, bugetul total alocat este de 430.924 lei. Cum s-a ajuns la aceasta suma… nu stie nimeni din primarie.

Daca nu am fost consultati noi, consilierii locali, cu privire la organizarea unui eveniment important al comunitatii, ce sa mai vorbim de bugetare participativa, prin care cetatenii sa-si spuna punctul de vedere cu privire la modul cum sa fie cheltuiti banii obtinuti din impozitele lor. Democratia participativa, pentru actuala admnistratie din Campia Turzii se reduce cel mult la sedinte operative ale primarului si eventual la sedinte cu membri de partid”, a comentat Adrian Mischian pe contul său de Facebook.

O discuție mai din timp pe tema Zilelor Municipiului ar putea avea efecte benefice. Stabilindu-se un buget din timp, se pot contacta și contracta artiștii mai repede, la sume mai mici (pe ”ultima sută de metri”, întotdeauna tarifele sunt mai mari). Asta în condițiile în care se știe, an de an, că se organizează această manifestare. Pe de altă parte, s-ar putea lansa discuții privind nesuprapunerea manifestărilor similare din Turda și Câmpia Turzii. În 2018 va fi cel de-al doilea an consecutiv în care Zilele Muncipiului vor avea loc simultan, atât la Turda, cât și la Câmpia Turzii.

Consilierii din Turda au aprobat desfășurarea Zilelor Municipiului Turda în perioada 17-19 august 2018, încă din prima jumătate a lunii aprilie.

buget zile ct

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: