Banner 2 Turda News650

Scrie un comentariu

prima scoala

Primăria Câmpia Turzii a câștigat procesul cu Parohia Ortodoxă ”Adormirea Maicii Domnului” din Câmpia Turzii, într-un litigiu care privește Muzeul ”Prima Școală Românească”, deținut de administrația locală. 

 

”Respinge cererea principală, având ca obiect rectificare CF, grăniţuire, înscriere drept de proprietate imobil construcţie şi acordare cheltuieli de judecată. Respinge cererea reconvenţională formulată de pârâtul M.C.T., pentru radiere drept de proprietate înscris în favoarea părţii reclamante şi acordare cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Calea de atac se depune la Judecătoria Turda”, se menționează în Hotărârea dată în Dosarul 452/328/2017.

Dosarul de mai sus era disjuns dintr-un alt dosar, cu numărul 900/117/2016.

”În temeiul art. 99 alin. 1 Cod pr. civilă, disjunge soluţionarea pretenţiilor din cererea principală-grăniţuire, rectificare CF, înscriere drept de proprietate prin accesiune pe imobilul construcţie (petitele 1,2,3) şi a cererii reconvenţionale formulate de pârâtul M.C.T. de petitele de revendicare şi despăgubiri din cererea principală (petitele 4,5) şi formare dosar nou pentru petitele 1,2,3 (cererea principală) şi cererea reconvenţională amintită.În temeiul art. 413 alin. 1 pct. 1 Cod pr.civilă, dispune suspendarea soluţionării pretenţiilor constând în despăgubiri şi revendicare ce rămân deduse judecăţii în prezentul dosar, de petitele ce formează obiectul dosarului nou format, dosar nr. 452/328/2017, respectiv până la soluţionarea definitivă a acestor din urmă pretenţii”, se preciza în dosarul principal, din care a fost disjuns dosarul a cărei hotărâre s-a dat în urmă cu câteva zile.

Curtea de Conturi a sesizat, prima dată, unele nereguli privind Muzeul ”Prima Școală Românească”.

”Entitatea a efectuat plăți nelegale în sumă de 536.315 lei pentru lucrări de reabilitare ”Clădire Prima Școală Românească 1879” Câmpia Turzii, în condițiile în care imobilul în cauză nu este proprietatea entității auditate”, era concluzia Curții de Conturi. 

Curtea de Conturi a constatat că UATM Câmpia Turzii a încheiat un contract delucrări în 08.10.2014, cu SC Ellbrend SRL Turda, iar lucrările s-au efectuat fără emiterea unei autorizații de construire, așa cum prevede legea. Autorizația de construire a fost emisă abia la data de 03.02.2016, respectiv după recepția la terminarea lucrărilor, în 2015!

În plus, la vremea respectivă, Primăria era notificată că terenul nu le aparține, din Cartea Funciară rezultând că proprietar este Parohia Ortodoxă ”Adormirea Maicii Domnului” din localitate, imobilul figurând evidențiat eronat în domeniul public, la poziția 82, Dispensar TBC, str. Avram Iancu nr. 8, cu nr. de inventar 16134, construit în anul 1968.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator