fbpx

pmp 1300x300

PNL1300x300pxTrio

asacons montatorprefabricate

alde banner 728x90 06

diego banner mai2019

Scrie un comentariu

pod turda

Preluarea podului de peste Arieș, situat în zona A&A, care se află într-o stare de degradare pronunțată, de la administrația locală la Ministerul Transporturilor, pentru a fi ulterior concesionat CNAIR în vederea efectuării lucrărilor de reabilitare, este inclusă pe ordinea de zi a ședinței de azi a Guvernului României.

 

Proiectul se află la punctul 15 din lista proiectelor care au fost anunțate pentru ședința de azi, sub denumirea: ”15. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind preluarea podului peste râul Arieş, situat pe drumul naţional DN 1, proprietate publică a statului, din administrarea Consiliului Local al Municipiului Turda, judeţul Cluj, în administrarea Ministerului Transporturilor şi în concesiunea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere în vederea realizării de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a activităţilor de interes naţional în domeniul administrării drumurilor naţionale”.

Preluarea podului pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare de către CNAIR este un demers firesc, în condițiile în care infrastructura podului a fost afectată în special de traficul de pe drumul național/drumul european, iar lucrările de realbilitare ar trebui executate din taxa de drum care se colectează de la șoferi, tocmai pentru lucrări de acest gen.

Pe de altă parte, demersul grevează bugetul local de cheltuirea a circa 5-6 milioane de lei, fără un beneficiu direct pentru turdeni, care astfel se pot bucura de lucrări de asfaltare mai consistente (de exemplu). Din această perspectivă a existat și un grup de presiune politică, pe rețelele de socializare, care insista ca podul să fie făcut cu bani de la bugetul local, respectiv cu banii turdenilor, pentru a pune astfel administrația locală să cheltuie sume importante pentru un pod care deservește mai mult traficul de pe drumul național/european, în detrimentul investițiilor directe de care s-ar bucura turdenii.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator