m install
petlinii
nello construct

Se lansează proiectul: „Turda – dezvoltare comunitară prin promovarea incluziunii sociale active”

floris

Fundația Caritabilă ”Sfântul Daniel” Turda, în parteneriat cu UAT Municipiul Turda – Serviciul Public de Asistență Socială Socială, Școala Gimnazială ”Horea, Cloșca și Crișan” Turda, Asociația Asistenților Sociali Profesioniști ”Pro Social”  Cluj și Centrul pentru Afaceri Solidare SRL București va implementa Proiectul ” Turda – dezvoltare comunitară prin promovarea incluziunii sociale active ”, în municipiul Turda, pe o perioadă de 36 de luni, începând cu martie 2018.

Valoarea totală a   proiectului este de 24.146.711,48 lei, din care finanțare nerambursabilă 23.782.330,54 lei.

Obiectivul general al proiectului:

Dezvoltarea comunitară și creșterea calității vieții orașului Turda (zona marginalizată str. Calea

Victoriei, Hațegului, I.L. Caragiale, Lotus, Lianelor, Narciselor, Nuferilor) prin asigurarea unei intervenții sociale integrate în domenii sociale relevante, respectiv educație, ocupare, servicii sociale și socio-medicale, locuire și favorizarea accesului la informare privind drepturile sociale si cetățenești ale membrilor comunității”.

Grup țintă

Grupul țintă (GT) al proiectului este format din 580 persoane din care 90 cetățeni de etnie romă (respectiv 15,52%). Numărul de femei implicate în activitățile proiectului este de 280 persoane (48.27%). Tot GT selectat este din zona urbană și face parte din categoria „în risc de sărăcie și excluziune socială” întrucât au  un  venit  disponibil echivalent situat sub  pragul  riscului  de sărăcie.

Proiectul  asigură  intervenții  concentrate  și  complementare:  o  gamă  amplă  de  servicii  de ocupare  (consiliere profesională și  orientare  vocațională, medierea  muncii,  formare profesională, ucenicie), servicii sociale și socio-medicale (pentru copii, persoane vârstnice, familii aflate în dificultate și cu un număr mare de copii etc.), măsuri de antreprenoriat prin susținerea  educațională  a  antreprenoriatului  încă  din  școală,  precum  și  prin  sprijnirea sustenabilă a procesului de înființare a unei afaceri. de la idee până la punerea în aplicare a acesteia, servicii educative (școală după școală, ateliere de parenting, programe alternative la educația formală, servicii de consiliere școlară, vacanțe estivale, excursii și tabere etc.), precum și alte activități, care să asigure o locuire decentă (reabilitare, consolidare) și un acces la drepturi sociale adecvate.

Organizarea Conferinței de lansare a  proiectului va avea miercuri, 14.03.2018, începând cu ora 13,30, în Sala mare de la Primăria municipiului Turda.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital

Uman 2014 – 2020

Date de contact: manager proiect, Daniela Constantinescu tel. 0744 246 970 email:sfdaniel_turda@yahoo.com

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: