Scrie un comentariu

Primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a organizat o conferință de presă pentru a puncta demararea investiției pentru parcul industrial Tetarom V, care se va construi la Luna, în baza unei investiții a Consiliului Județean Cluj, care a alocat în acest an 23 de milioane de lei, din cei circa 55 de milioane de lei estimați a fi necesari pentru acest obiectiv.

 

Edilul din Câmpia Turzii a estimat că undeva la finele anului 2019 lucrările la acest parc industrial ar putea fi finalizate.

Inițial, era vorba și despre o co-participare financiară a administrației locale din Câmpia Turzii, însă primarul Dorin Lojigan a menționat că cei de la Consiliul Județean au acceptat să suporte integral investiția. ”E mai bine așa, pentru că ne rămân banii să facem altceva”, a concluzionat Lojigan, soluția venind și în întâmpinarea ”nemulțumirilor” reprezentanților PSD, care inițial nu au agreat realizarea parcului industrial de la Luna, dar apoi au acceptat ideea, punctând pe faptul că nu trebuie alocați bani de la bugetul municipalității din Câmpia Turzii.

La conferința de presă au mai participat primarul comunei Luna - Aurel Giurgiu, consilierul județean PNL - Cristian Haiduc și viceprimarul din Câmpia Turzii - Sabin Ghemeș. Primarul comunei Luna, care a pus la dispoziție terenul pentru construirea viitorului parc industrial, a remarcat faptul că partidele care formează ”puterea” și ”opoziția” au ajuns la un consens în ceea ce privește necesitatea acestei investiții, dând astfel dovadă de discernământ și maturitate politică.

Parcul industrial de la Luna a fost asumat în campania electorală de către echipa PNL, atât cea din Câmpia Turzii, cât și de președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Cristian Haiduc a spus că investiția ar putea să rezolve inclusiv problema unei salarizări mai adecvate, pe lângă faptul că se vor crea numeroase locuri de muncă, care ar rezolva problema șomajului în localitate sau a celor care în prezent se deplasează în alte localități, la muncă.

Însă, marile beneficii vor fi clar în contul comunei Luna, care va încasa impozitele și taxele aferente viitoarelor construcții, dar și parte din impozitul pe venit, conform legii. Din impozitele și taxele aplicate societăților comerciale, dar și din impozitul pe venit de la mii de angajați, administrația locală din Luna ar putea ajunge la un buget mai mult decât generos. În acest sens, primarul Aurel Giurgiu a amintit și de demararea unui proiect care vizează construirea unui nou cartier, cu câteva sute de locuințe, terenul urmând a fi pus gratuit la dispoziția tinerilor până în 35 de ani, în primul rând.

Citește și:

PSD Cluj: Parcul industrial TETAROM V, abandonat de Alin Tișe și Dorin Lojigan

Consilierul județean Cristian Haiduc a mai spus că va fi nevoie de sprijinul Guvernului PSD pentru ca viitorul parc industrial să aibă o cale de acces directă spre autostradă, situație în care importanța acestui parc va fi foarte mare, putându-se atrage investitori importanți.

Citește și:

Replică dură a primarului Dorin Lojigan, pentru șeful PSD Cluj: ”În timp ce colegii dumneavoastră care au condus municipiul nostru erau ocupați cu funiile la gât și cu băgatul în sicrie...”

Vezi mai jos conferința de presă, integral:

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Tu ești un vizitator anonim ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator