Scrie un comentariu

Proiectul "Oamenii din spatele funcţiilor" este un proiect care se adresează în primul rând cetăţenilor Municipiului Câmpia Turzii care vor avea ocazia de-a lungul săptămânilor care urmează să cunoască oamenii aflaţi în spatele funcţiilor de conducere din administraţia locală. 

 

Astăzi, vom face cunoştinţă cu Popa Mihaela Gabriela, coordonator al Serviciului Achiziții și Proiecte, căreia i-am adresat un set de întrebări care vizează atât activitatea dânsei cât şi a departamentului din care face parte:

1. Scurtă prezentare personală 

Mă numesc Popa Mihaela Gabriela și sunt absolventă a Universității Tehnice Cluj Napoca - studii universitare și a Facultății de Științe în domeniul Științe Administrative a Universității din Petroșani - studii post universitare. Am început activitatea în cadrul Primăriei Municipiului Câmpia Turzii în anul 2004 la Serviciul Investiții, iar de doi ani coordonez Serviciul Achiziții și Proiecte.

2. Care ar fi rolul departamentului din care faceți parte în cadrul instituției?

Rolul serviciului în cadrul instituției este acela de a achiziționa produse, servicii și lucrări, pe de o parte, iar pe de altă parte, de a accesa și implementa proiecte din fonduri externe nerambursabile.

3. Ne puteți oferi câteva detalii legate de departament, modul de organizare, principalele responsabilități?

Echipa Serviciului Achiziții și Proiecte este formată din 8 funcționari publici - consilieri, din care trei funcționari publici activează în cadrul Compartimentului Proiecte.

Activitatea de achiziții se desfășoară în domeniul planificării, organizării și desfășurării procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţii publice și a achizițiilor directe. Practic, serviciul are rolul de a achiziţiona bunuri, servicii şi lucrări în condiţii de eficienţă economică şi socială, cu respectarea prevederilor legale.

Serviciul are în subordine Compartimentul Proiecte, care are rolul de a identifica nevoile de natură socială și economică la nivelul municipiului, de a selecta, de a iniția, de a implementa proiecte de interes local, cu finanțare din fonduri nerambursabile contribuind, astfel, la dezvoltare locală, durabilă și sustenabilă.

4. Care ar fi problemele cu care vă confruntați frecvent?

Problema cu care ne confruntăm în mod frecvent, este modificarea legislației, de aceea în fiecare zi urmărim și aplicăm noutățile legislației specifice serviciului, conformându-ne legii.

5. Cum ați descrie o zi obișnuită de muncă?

Nu există zile obișnuite sau zile neobișnuite, fiecare zi este diferită. O zi de lucru începe cu stabilirea priorităților și a urgențelor zilei, precum și cu măsurile care se impun pentru rezolvarea acestora, prin întocmirea documentelor specifice. Fiecare angajat al serviciului desfășoară activitățile care se impun pentru rezolvarea documentelor și a sarcinilor care le-au fost repartizate. 

6. Ce ar trebui să știe cetățenii vis a vis de departamentul pe care îl reprezintați?

Serviciul Achiziții are ca obiectiv cheltuirea eficientă a banului public prin creșterea calității procesului de achiziții și a capacității administrative. De asemenea, se urmărește a se obține eficiență și economie, în condiții de integritate și responsabilitate, așa cum prevede Strategia Națională în domeniul achizițiilor publice. Sistemul acesta înseamnă derularea întregului proces de cumpărare de la terți și acoperirea contractelor de furnizare de bunuri, prestări de servicii și execuții de lucrări.

 Compartimentul Proiecte, are rolul de a accesa fonduri nerambursabile, în vederea creșterii competitivității economice și îmbunătăţirea condițiilor de viață a comunității locale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, a condițiilor infrastructurale și a serviciilor, contribuind, astfel, la dezvoltarea municipiului nostru.

 

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Tu ești un vizitator anonim ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator