Live Video
 

Consilierii au decis: Colegiul Dr. Ioan Rațiu din Turda se desființează

În cadrul ședinței extraordinare de astăzi, aleșii locali au aprobat printre altele și proiectul de hotărâre privind rețeaua unităților de învățământ din Turda, care vor funcționa în anul școlar 2018-2019.

 

Concret este vorba despre Colegiul Tehnic ”Dr.Ioan Rațiu” din Turda care va fi desființat, începând cu anul școlar 2018/2019. Practic, unitatea școlară va fuziona, prin absorbție, cu Colegiul ”Emil Negruțiu” din Turda. Motivul: CT ”Dr. Ioan Rațiu” are mai puțin de 300 de elevi înscriși, iar legea nu permite acest lucru.

Solicitarea către administrația locală a venit din partea Inspectoratului Școlar Județean, care a cerut Consiliului Local să aprobe structura unităților de învățământ pentru anul școlar 2018/2019, ținând cont de faptul că actualul Colegiu Tehnic ”Dr. Ioan Rațiu” își pierde statutul de unitate de învățământ cu personalitate juridică, unitatea urmând a fi absorbită în cadrul Colegiului ”Emil Negruțiu”.

Proiectul de hotărâre a întrunit voturile necesare pentru a fi aprobat dar nu fără comentariile de rigoare.

Consilierul Daniela Pârlea de la PSD, a enumerat câțiva factori care au dus la această situație. Este vorba despre scăderea numărului de elevi, creșterea ratei abandonului școlar și orientarea absolvenților de gimnaziu către licee din Cluj Napoca, în această situație fiind peste 80 de elevi turdeni.

La rândul său, liberalul Cristian Felezeu a subliniat faptul că membrii consiliilor de administrație de la școlile din localitate trebuie să se implice mai activ în sprijinirea procesului de învățământ, iar liceele cu profil tehnic trebuie să sincronizeze oferta școlară cu cerințele pieței forței de muncă. Spre exemplu la Colegiul Tehnic Turda funcționează deja o clasă de învățământ dual în parteneriat cu un operator economic din zonă.   

Citește și: 

Numărul mai mic de liceeni va duce la dispariția Colegiului ”Dr. Ioan Rațiu”


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Miercuri, 25 aprilie, ora 17.30:

Fotbal - Cupa României. Vulturul Mintiu Gherlii - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...