Live Video
 

Strada Gheorghe Șincai, o stradă cu multe probleme, a fost asfaltată! (VIDEO)

Administrația locală din Turda a finalizat ieri o parte importantă din strada Gheorghe Șincai, o stradă cu multe probleme, datorită reliefului, dar și a izvoarelor subterane existente în zonă.

 

”A fost o lucrare dificilă care a presupus crearea drenurilor pentru captarea apei şi a izvoarelor existente în zonă, reabilitarea şi asfaltarea integrală a trotuarelor şi a carosabilului. Mă bucur din suflet să văd că locuitorii sunt atât de mulțumiți şi vom ajunge într-un final pe toate străzile! Vă asigur de implicarea noastră totală în ceea ce priveşte modernizarea infrastructurii rutiere în oraşul nostru.”, a spus primarul municipiului Turda, Cristian Matei.

Administrația locală a anunțat recent că în anul 2017 s-au asfaltat un număr record de străzi, anvergura lucrările fiind net superioară celor din alți ani.

Citește și:

Record de străzi modernizate în 2017! Primăria Municipiului Turda a derulat lucrări de asfaltare pe 22 de străzi anul acesta

Cristian Matei a prezentat o strategie de lucrări, pentru asfaltarea Turzii, care implică o combinație a surselor de finanțare, între bani guvernamentali, bani europeni și bani de la bugetul local. Pentru a realiza acest lucru, s-au accelerat lucrările de întocmire a documentațiilor aferente și s-au făcut demersuri concrete pentru atragerea fondurilor necesare.

De la Guvernul României, doar pentru străzi, s-a reușit atragerea a circa 23 de milioane de lei. Un alt demers important, care vizează asfaltarea cartierului Băi, este legat de includerea zonei în categoria stațiunilor balneoclimaterice, care va permite finanțarea lucrărilor printr-un proiect european. Un alt proiect european vizează asfaltarea arterelor principale din oraș, prin Planul de Mobilitate Urbană.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Miercuri, 25 aprilie, ora 17.30:

Fotbal - Cupa României. Vulturul Mintiu Gherlii - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...