Scrie un comentariu

Sumele au crescut considerabil față de anii precedenți cu iluminatul festiv la Turda. Aleșii locali au aprobat în acest sens fonduri care ajung la câteva zeci de mii de euro.

 

În acest an, cu prilejul sărbătorilor de iarnă, autoritățile publice turdene vor cheltui peste 77 de mii de euro, pentru iluminatul festiv. Din această sumă, pentru cumpărarea de echipamente luminoase s-au alocat peste 53,5 mii de euro, iar pentru montarea și demontarea instalațiilor de iluminat ornamental se vor cheltui circa 23,7 mii de euro.

Propunerea, supusă votului Consiliului Local,  a fost criticată de către liberali și susținută de consilierii PSD.

”Perioada sărbătorilor de iarnă este asociată cu atmosfera magică plină de lumină, creată de ornamentele luminoase statice sau dinamice, cu ajutorul cărora, străzile, parcurile și clădirile primesc o înfățișare specială, festivă.

Pentru sărbătorile de iarnă 2017, se are în vedere extinderea/completarea sistemului de iluminat public festiv actual, cu echipamente luminoase de calitate, eficiente energetic, rezistente la intemperii, cu durată mare de viață, în următoarele zone din municipiul Turda: arterele principale de circulație, Parcul Teilor (n.r. Materna) și Parcul Tineretului (n.r. Centru), unde se va organiza și Târgul tradițional de Crăciun”, a precizat primarul Cristian Matei, în expunerea de motive.

”Anul trecut, pe vremea aceasta, intra în discuția Consiliului Local Turda problema bugetului pentru iluminatul festiv. Primarul Cristian Matei solicita o creștere a bugetului alocat luminilor de Sărbători de la 17 753 EUR la 30 993 EUR, cu argumentul că instalațiile existente sunt uzate și necesită înlocuire. Argumentul era susținut și de o proiecție bugetară pentru următorii 4 ani, în care costul iluminatului festiv scădea din nou la 17 753 EUR pentru 2017 și 2018, urmând să crească în 2019, atunci când ar fi fost din nou necesare cheltuieli suplimentare pentru înlocuirea instalațiilor uzate.

Anul acesta discuția despre iluminatul festiv a avut loc la recenta ședință a Consiliului Local Turda din 17 noiembrie 2017. Spre surprinderea noastră, primarul Cristian Matei a uitat proiecția bugetară avansată anul trecut și a venit cu o sumă de 4 ori mai mare decât planul pe care îl anunțase cu un an în urmă. În 2017, deci, iluminatul festiv va costa turdenii nici mai mult nici mai puțin de 77 278,31 EUR, adică aproximativ 360 000 RON (3 miliarde 6 sute de mii de lei vechi!!!).”, a fost argumentul pentru care liberalii turdeni au votat împotriva extinderii/completării sistemului de iluminat public festiv actual și organizarea Târgului de Crăciun.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Tu ești un vizitator anonim ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator
Statistici T5