Live Video
 

Proiectul „TURDA, ORAȘ INCLUZIV – parteneriat local pentru bunăstarea socială a zonelor marginalizate din municipiu” a fost lansat astăzi (Video)

Proiectul „Turda, oraș incluziv” este un proiect destinat comunităților sărace din Turda și cu risc de excluziune socială și are ca obiectiv dezvoltarea acestor comunități prin implicarea membrilor acestora, în cadrul unui larg parteneriat local, în dezbateri publice și în creionarea strategiei de dezvoltare a propriei comunități într-un mod inteligent, durabil și favorabil incluziunii sociale, în concordanță cu Strategia Europa 2020.

 

În sala de ședințe a Primăriei Turda, pe lângă primarul orașului, Cristian Matei, și coordonatul acestui proiect, Codruța Bungărdean, au fost prezenți și membrii comunităților cărora li se adresează acest proiect.

Coordonatul proiectului a început prin prezentarea proiectului, prin modul în care acesta îi va ajuta pe membrii comunităților sărace din Turda și a prezentat mai exact care sunt zonele care se vor regăsi în acest proiect: Comunitatea de pe str. Margaretelor (Cartier Poiana); Blocurile sociale din Cartierul Oprisani (blocul L105, pe str. Calea Victoriei nr. 132, bloc ELTA, pe str. Tineretului nr. 28-30) Zona Industriala, cu: Comunitatea Fabrici, pe str. 22 Decembrie 1989 nr. 8-12, Comunitatea Teclu (SOLVAY), pe str. Nicolae Teclu, Comunitatea Colonia Cimentul, str. Ariesului; Comunitatea Barbu Lautaru, pe str. Barbu Lautaru si Labirint, în zona veche, istorica a municipiului.

Se va interveni în domeniul educației, se va încerca introducerea acestor persoane pe piața muncii, precum și în diferite domenii, astfel încât aceste comunități să nu rămână marginalizate.

După prezentarea proiectului cei prezenți în sală au putut adresa întrebări în cazul în care avea nelămuriri în legătură cu acesta.

Proiectul „„TURDA, ORAȘ INCLUZIV – parteneriat local pentru bunăstarea socială a zonelor marginalizate din municipiu” se desfășoară pe parcursul a trei luni.

Detalii legate despre proiect puteți afla accesând acest link.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Miercuri, 25 aprilie, ora 17.30:

Fotbal - Cupa României. Vulturul Mintiu Gherlii - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...