Live Video
 

maxiprest mai2018

Administrația locală din Turda, premiată pentru proiectul ”Plan de Mobilitate Urbană Durabilă”

uzina brasov 650

kaufland 650x100 22.12

henri coanda cursuri 650

Administrația locală din Turda, condusă de primarul Cristian Matei, a primit premiul de excelență în cadrul unei gale naționale, un eveniment anual dedicat în exclusivitate administraţiei publice centrale şi locale din România, specialiştilor, autorităţilor şi profesioniştilor din domeniu, organizat de portalul Administratie.ro.

 

Premiul primit este pentru proiectul ”Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”.

”Primăria Municipiului Turda a primit premiul de excelență pentru proiectul "Planul de Mobilitate Urbană Durabilă", în cadrul Galei Administrație.ro, fiind cel mai bun proiect de acest fel la nivel național! Aşa cum am mai spus, împreună suntem o forță! Mulțumesc întregii echipe pentru implicare şi dăruire!”, a spus primarul Cristian Matei.

Acest eveniment, care a căpătat notorietate de-a lungul anilor, evidențiază eforturile care se fac pentru dezvoltarea sistemului administraţiei publice din România, evidențiază iniţiativele pozitive ale specialiştilor din administraţie şi proiectele importante pe care reprezentanţii administraţiei locale şi centrale le-au susţinut.

Proiectul vizat, respectiv ”Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”, este un proiect de o complexitate mare, care vizează rezolvarea mai multor probleme privind circulația pe raza municipiului, propunând soluții concrete pentru problemele identificate, dar și dezvoltarea/modernizarea elementelor mobilității urbane.

Practic, acest proiect reprezintă munca unor căutări ale administrației locale privind rezolvarea problemei asfaltării arterelor principale, care este una dintre cele mai mari probleme reclamate de turdeni.

În mod concret, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă propune investiții în valoare de peste 86 milioane euro pentru perioada 2017-2030, pentru care ar putea atrage finanțări nerambursabile de aproape 40.2 milioane de euro prin Programul Operațional Regional 2014-2020 Axa 3.2 „Sprijinirea Tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon“.

Investițiile propuse prin Planul de Mobilitate Urbană Durabilă vor viza: reabilitarea infrastructurii rutiere, susținerea transportului public în comun prin investiții în autobuze noi, informatizarea sistemului de transport și modernizarea stațiilor de transport în comun, amenajarea de noi zone pietonale și piste pentru bicicliști, amenajarea și modernizarea trotuarelor și aleilor pietonale, precum și măsuri pentru creșterea siguranței în trafic și a pietonilor și măsuri pentru creșterea accesibilității traficului de marfă în zonele industriale.

Proiectul conceput de administrația locală poate fi studiat AICI.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

-

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...