Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Primarul din Câmpia Turzii e categoric: în zona ”La Trei Lacuri” a fost un adevărat JAF!

kaufland 650x100 22.12

Primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a declarat azi, în cadrul unei conferințe de presă, că în zona de agrement ”La Trei Lacuri” a avut loc un adevărat JAF!

„Este vorba despre fenomenul de braconaj care, deși a existat paznic, s-a perpetuat continuu și încă se perpetuează. De aceea iau în considerare să achiziționăm un sistem de supraveghere video, astfel încât așa ceva să nu se mai întâmple.”, a explicat primarul Dorin Lojigan, care a spus că un singur paznic nu are cum să rezolve problema asigurării perimetrului.

Lojigan a explicat că sunt bani prevăzuți pentru popularea cu pește a lacurilor, circa 50.000 de lei, însă acest lucru se va produce doar după ce se va amenaja adecvat zona, pentru pescuit. Astfel, în cele 3 lacuri vor fi introduși carași, răpitori și pești în sistemul catch&release (separat, în fiecare dintre cele 3 lacuri), unde pescarii amatori de senzații tari vor avea ocazia să prindă pești mari, însă apoi vor fi obligați să le dea drumul. Însă sunt în analiză variantele pentru securizarea zonei, luându-se în discuție inclusiv microciparea peștilor, sistem dezvoltat în Ungaria.

O altă problemă o constituie unele boli la pești care au apărut în trecut, iar acum trebuie efectuată o intervenție de specialitate, care să rezolve această problemă.

Pe de altă parte, primarul a anunțat că zona respectivă va fi dezvoltată special pentru pescuit, neluându-se în dfiscuție alte forme de agrement sau locuri de joacă pentru copii. El a amintit de organizarea unui festival anual, care va avea loc în zona ”La Trei Lacuri”, însă nu a oferit detalii. 

În opinia sa, zona ”La Trei Lacuri” este una cu potențial și s-ar putea lua în discuție inclusiv concesionarea zonei unui investitor privat sau un parteneriat public-privat, cu un investitor privat, tocmai pentru a valorifica cât mai optim acest potențial.

TurdaNews a transmis LIVE VIDEO conferința de presă de azi. Despre lacurile cu pești s-a discutat de la minutul 19:12:


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Joi, 24 mai, ora 18.00:

Handbal, Liga Națională. Potaissa Turda - CSM București.

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...