Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Cinci școli turdene primesc bani de modernizare și reabilitare prin PNDL

kaufland 650x100 22.12

Deliberativul a aprobat printre altele și proiectele de hotărâre ce vizează modernizarea a cinci instituții de învățământ turdene.

Prin documentațiile de avizare a lucrărilor de intervenții, aprobate în ședința de îndată de marți, 14 martie, Consiliul local Turda intenționează să obțină finanțare de la bugetul statului pentru modernizarea școlilor gimnaziale Teodor Murășanu și Avram Iancu, a Liceului Teoretic “Liviu Rebreanu” a Colegiului “Emil Negruțiu” și a Școlii Profesionale ”Poiana”.

Potrivit documentelor prezentate, valoarea totală a investiției la Școala Teodor Murășanu se ridică la peste 218.000 euro, în cazul Școlii Avram Iancu la 192.730 euro, Școala Profesională Poiana are nevoie de 241.400 euro, Colegiul Emil Negruțiu de 820.600 euro iar Liceul Teoretic Liviu Rebreanu de 163.273 euro, durata de realizare a investiției fiind în toate cazurile de 8 luni.

Toate aceste proiecte reprezintă un demers principal pentru includerea la finanțare în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Cu această ocazie consilierul PMP-Emil Moldovan a cerut ca și Școala Horea, Cloșca și Crișan să fie inclusă pe lista de investiții a bugetului local, iar Ovidiu Micu de la ALDE a făcut lobby pentru Grădinița Socială SF. Maria, care la rândul ei are nevoie de modernizare și reabilitare termică. 

 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...