Live Video
 

VIDEO - Primarul Dorin Lojigan solicită cetățenilor implicarea în programul „Fii responsabil, Fii partenerul meu!”

modulo 550

terran 650

În cadrul unei conferințe de presă organizate în această dimineață la Câmpia Turzii autoritățile locale au oferit informații cu privire la Programul „Fii responsabil! Fii partenerul meu!” iniţiat încă din anul 2016.

La eveniment a participat primarul Dorin Lojigan, viceprimarul Robert Szabo și Irina Muntean, ca inițiator al proiectului (viitor director executiv al Primăriei).

Un concurs între asociațiile de proprietari cu premii în bani, implicarea companiei de salubritate, programul de curățenie pentru următoarea perioadă, adoptarea de către cetățeni a unor spații verzi, un concurs între școli, prezentarea de materiale pe tema protecţiei mediului, exemple de bună practică în ceea ce priveşte gospodărirea locală în cadrul diferitelor asociaţii de locatari şi alte acţiuni cu privire la proiect, toate au fost discutate în cadrul conferinței de astăzi.

„Conştientizarea importanţei atitudinii participative, a implicării în activităţi ce ţin de buna funcţionare a comunităţii locale, precum şi importanţa protejării mediului înconjurător, sunt principalele obiective ale programului.

Implicarea cetăţenilor la acţiunile de protejare a mediului înconjurător, responsabilizarea acestora şi stimularea participării în demersurile iniţiate de administraţia locală constituie un exemplu de bună practică pentru comunitatea noastră.

Împreună cu dumneavoastră continuăm să fim un model de urmat pentru copiii şi tinerii noştrii, educându-i să îngrijească spaţiul în care trăiesc, devenind astfel, adulţi responsabili!” susține primarul Dorin Lojigan.

Adoptarea unei zone din municipiu în vederea igienizării şi amenajării spaţiului verde, de către persoane fizice sau juridice, este o nouă activitate din cadrul programului, care implică cetăţeanul la acţiuni de voluntariat şi responsabilizare civică.

În altă ordine de idei primarul Dorin Lojigan a vorbit despre cele șase proiecte ce așteaptă finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală în valoare de 4 milioane de euro. Acestea fac referire la Grădinița Pinocchio, modernizare străzi, sediul serviciului de evidență a populației, amenajare parcări în municipiu și programul de amplasare a cablurilor de utilități în subteran. Nu în ultimul rând s-a discutat despre necesitarea realizării unui bazin de înot la Câmpia Turzii.

Vezi mai jos înregistrarea integrală a conferinței de presă, transmisă LIVE VIDEO pe siteul TurdaNews (51 de vizionări, cu maxim 8 spectatori simultan):


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Miercuri, 25 aprilie, ora 17.00:

Fotbal - Cupa României. Vulturul Mintiu Gherlii - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...