fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

Cl Turda 14dec

Consilierii locali ai PNL Turda au anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că nu vor participa azi la ședința extraordinară, convocată pentru ora 13.00. Cu alte cuvinte, vor chiuli! Este corect/legal un astfel de gest?!

 

”Pentru că două dintre aceste proiecte vizează prelungirea unor mandate asupra cărora planează suspiciuni de nelegalitate, consilierii locali PNL Turda au hotărât să nu legitimeze nici măcar cu prezența aceste inițiative”, își motivează absența în bloc, consilierii PNL, ignorând faptul că, la rândul lor, uzează tot de o încălcare a prevederilor legale.

Conform Regulamentului de organizare și funcționare al Consiliului Local Turda, art. 26 alin. (2)-(9), printre atribuțiile consilierilor locali nu figurează și aceea de ”analiză” a legalității unor proiecte de hotărâre, avizarea pentru legalitate fiind o obligație (un atribut) al secretarului municipiului, conform art. 117 lit. (a), din Legea administrației publice locale (215/2001, modificată). Pe de altă parte, există o ”analiză”, care se face la nivelul comisiei de specialitate, conform prevederilor legii, însă chiar și această analiză este consultativă.

În baza art. 48 alin (1) din Regulamentul menționat anterior, prezența consilierilor locali la o ședință convocată este obligatorie: ”Consilierii sunt obligaţi să fie prezenţi la lucrările Consiliului şi să îşi înregistreze prezenţa în evidenţa ţinută de secretar. Absenţa consilierului de la şedinţa Consiliului Local atrage diminuarea în mod corespunzător a indemnizaţiei lunare.”.

În mod normal, consilierii PNL ar fi trebuit să se prezinte la ședința Consiliului Local Turda, să motiveze de ce nu vor vota proiectele de hotărâre (pentru că au dreptul să voteze pro sau contra, nimeni neputând să-i oblige să voteze într-un anumit fel!) și apoi să voteze ”împotrivă”.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator