fbpx

Icon Scrie un comentariu

Cl Fotbal

La inițiativa primarului Tudor Ștefănie au fost acordate trei titluri noi de Cetățean de Onoare al Municipiului Turda.

Este vorba despre Mircea Dimitri Rațiu (post-mortem), Ioan Haș (post-mortem), Vasile Baciu, numărul cetățenilor de onoare ai Turzii ajungând cu această ocazie la aproape 40 de persoane.

Mircea Dimitrie Rațiu, membru de onoare al Academiei de Științe Tehnice din România, s-a întors acasă în anul 2007, după aproape 30 de ani de ”exil” în Statele Unite ale Americii, autoritățile locale au găsit de cuviință să-i acorde titlul de ”Cetățean de onoare” abia după câțiva ani de la moartea sa

În aceeași ședință, de vineri, 20 mai, Consiliul local Turda a mai acordat titlul de ”Cetățean de onoare” de asemenea post-mortem, profesorului universitar dr. Ioan Haș, fost director al Stațiunii de Cercetare – Dezvoltare Agricolă Turda, decedat de curând și lui Vasile Baciu, instructor  și coregraf, pentru contribuția sa la conservarea valorilor folclorului tradițional românesc.

Potrivit legislației în vigoare, titlul de cetățean de onoare al Municipiului Turda se acordă personalităților consacrate ale vieții politice și culturale din România ale căror legături cu viața municipiului Turda constituie o onoare pentru cetățenii municipiului.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator