fbpx

Icon Scrie un comentariu

Avram Dorin

Dorin Lojigan (foto dreapta) a câștigat definitiv procesul cu Municipiul Câmpia Turzii și Consiliul Local Câmpia Turzii, prin care a solicitat anularea hotărârilor de Consiliu Local prin care a fost revocat din funcția de viceprimar, fiind ales apoi Avram Ga (foto stânga)l pentru această funcție, în urma decizie pe care a dat-o azi Curtea de Apel Cluj în Dosarul 6512/117/2014*.

Practic, Curtea de Apel a respins recursurile Municipiului Câmpia Turzii și a Consiliului Local, menținând hotărârea primei instanțe, respectiv cea a Tribunalului Cluj.

Dorin Lojigan a fost revocat din funcție în luna august 2014. Ulterior, după ce s-a adresat Prefecturii și Consiliului Local, pentru a revoca hotărârile respective, s-a adresat instanței, respectiv Tribunalului Cluj, în luna decembrie 2014. La un an de la înregistrarea cererii, Dorin Lojigan a câștigat definitiv procesul.

Pe lângă faptul că instanța obligă Consiliul Local Câmpia Turzii să-l repună în funcția de viceprimar pe Dorin Lojigan, Municipiul Câmpia Turzii (administrația locală) va fi obligat să-i plătească lui Lojigan toate indemnizațiile cuvenite și neîncasate, din 21 august 2014 și până la momentul repunerii în funcție. Asta înseamnă cel puțin 15 luni, adică peste 45.000 de lei. De asemenea, Tribunalul Cluj obligase Consiliul Local și Municipiul Câmpia Turzii să-i plătească lui Lojigan 5.075 lei, cheltuieli de judecată.

Pe ce considerente a câștigat Dorin Lojigan:

1. Ordinea de zi nu a fost supusă aprobării plenului Consiliului Local (greșeală de procedură)

2. Proiectul introdus pe ordinea de zi nu a fost însoțit de un raport de specialitate (greșeală de procedură)

3. Avram Gal nu putea participa la votul secret pentru alegerea viceprimarului, după ce Dorin Lojigan a fost revocat, considerându-se că avea un interes patrimonial. La fel, nici unchiul său (Samoilă Gal) nu putea participa la vot.

4. Hotărârea nu i-a fost comunicată legal lui Dorin Lojigan, înainte de a fi pusă în aplicare, situație în care nu putea produce efecte (hotărârea i-a fost comunicată în 25 august, iar schimbarea sa din funcție s-a produs în 21 august, la ședința Consiliului Local în care s-a anunțat vacantarea postului).

5. Hotărârea de schimbare din funcție nu avea avizul Prefecturii Cluj, în momentul în care a fost pusă în aplicare, fiind ales ulterior Avram Gal pe această funcție. Pe de altă parte, s-au ales 3 membrii ai comisiei de validare, fără să existe o hotărâre de Consiliu Local în acest sens.

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator