fbpx

Icon Scrie un comentariu

Stefanie

Reabilitarea Casei de Cultură din fața primăriei, finalizarea lucrărilor de modernizare la hotelul Potaissa, investiții în infrastructură, sunt doar câteva din obiectivele municipalității pentru acest an.

„Anul 2015 trebuie să fie mult mai bun pentru finanțări, gândurile noastre se îndreaptă în continuare spre modernizările de străzi, pe finele lui 2016 trebuie să ajungem la 70% din străzi modernizate în Turda, asta având în vedere obiectivul nostru principal, dezvoltarea turistică. Un oraș asfaltat, modernizat, prinde conturul unui oraș care poate să-și primească vizitatorii și statutul de stațiune turistică”opinează șeful executivului, turdean.

Primarul Tudor Ștefănie a mai amintit de investițiile de la Salina Turda, intenția de realizare a unui centru comercial care să valorifice tradițiile și performanțele unor fabrici devenite branduri ale orașului, cum este Sticla Turda. Finalizarea lucrărilor la hotelul Potaissa și achiziția de aparatură pentru centrul de tratament de acolo.

Ștefănie a mai vorbit despre intenția de reabilitare a Casei de Cultură pentru 2015, aflată în vecinătatea primăriei. În acest sens s-a propus acordarea unor sume semnificative pentru această investiție de la Consiliul Local, proiectul vizând închiderea cu o șarpantă, cu posibilitatea de-a realizat la parter un centrul comercial, deschiderea unui mall, existând facilitatea de-a transfera chiar activitatea din piața centrală acolo. Turdenii vor avea astfel posibilitatea să găsească atât produsele tradiționale cât și celelalte comerciale. Clădirea fostei Judecătorii va intra și ea în reabilitare, centrul istoric ar urma să devină și el emblematic pentru Turda, reprezentând un punct de atracție pentru turiștii străini, încurajarea investițiilor, sunt doar câteva din obiectivele municipalității.

Activitățile culturale și sportive nu vor fi nici ele uitate, în ceea ce privește nivelul impozitelor și taxelor locale acestea vor rămâne la același nivel ca în anii precedenți, ideea municipalității fiind aceea de-a nu îngreuna bugetul turdenilor cu o suplimentare a dărilor, dar concomitent se vor căuta alte surse de finanțare a investițiilor.

Primarul dorește încurajarea investitorilor prin facilitățile oferite, în momentul finalizării autostrăzii Sebeș-Turda orașul nostru devine în opinia sa, un pol important, forța de muncă existentă aici este capabilă să fie„absorbită” de orice investitor.

Etapa a doua a proiectului de dezoltare a rețelelor de apă-canal, modernizarea străzilor prin fonduri atrase, reabilitarea centrului istoric și a Castrului Roman, sunt doar câteva obiective avute în vedere pentru anul 2015.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator