fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

Scrie un comentariu

124577512 3607208802633070 2531265432895343150 o

Administratorul Cantinei Sociale din Câmpia Turzii, Radu Ioan Ihuț, a plecat în concediu prin Europa și a închis activitatea cantinei care ar trebui să asigure hrana sărmanilor din urbe, respectiv circa 70 de persoane. Asta chiar în timp ce reprezentanții administrației locale solicitau lămuriri privind unele fapte de natură penală.

”Acolo, la cantină, avem o problemă. Au fost şi nişte controale. De fapt de unde au plecat lucrurile? În luna august, personalul cantinei a fost trimis în concediu de către administratorul cantinei fără ca acesta să întrebe pe nimeni. Vorba aceea, era competenţa lui de a aproba concediul subalternilor, dar asta nu înseamnă că aprobi plecarea tuturor şi întrerupi activitatea, concediu se face cu menţinerea activităţii, astăzi lipseşte unul, lucrează ceilalţi, îl înlocuiesc pentru că este şi înlocuitor de concediu în schemă. Deci, se pare că la sfârşitul lui august au plecat lucrătorii în concediu, iar în octombrie a plecat în concediu domnul Ihuţ, pe baza unei înştiinţări auto-aprobate, cum că el de mâine pleacă în concediu două săptămâni, document care nu a ajuns nici la noi, a rămas pe la contabilul de la cantină. Ulterior, după ce a plecat în concediu, a trimis mesaje din străinătate, de la Felix mai întâi şi, după aceea, din Viena şi din Munchen, din Germania. Se pare că a angajat o excursie de două săptămâni, un tur al Europei, a trimis mesaje la prieteni, deci, omul a dispărut în concediu”, a declarat primarul Radu Hanga pentru site-ul TurdaInfo.

Plecarea lui Ihuț în concediu s-a produs exact în momentul în care reprezentanții administrației locale solicitau lămuriri privind unele nereguli constatate de controlul financiar al Primăriei, respectiv posibile fraude în gestiune. Printre nereguli s-a constatat faptul că în luna august s-au înregistrat facturi de care nimeni nu avea habar, iar persoanele care beneficiau de hrană de la cantina de ajutor social aveau meniuri de sub 3 lei, deși legislația impunea meniuri de 6 lei.

Întrucât la mijloc ar putea fi vorba de fapte de natură penală, reprezentanții administrației locale au dispus depunerea unei plângeri la Poliția din localitate, dar și desfacerea contractului de muncă al administratorului cantinei sociale, Radu Ioan Ihuț, pentru că a plecat în concediu fără să spună nimănui, considerându-se că a făcut absențe nemotivate. Radu Ioan Ihuț este membru PNL, iar la alegerile locale din 2012 a ocupat poziția 17 pe lista USL.

Nu este exclus ca repercusiuni să sufere și șefa Serviciului de Asistență Socială, din cadrul Primăriei, Floriana Prahoveanu, care nu ar fi fost interesată de situație și nu a transmis informații privind neregulile existente.

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate