marian morar
m install
nello construct

Curtea de Conturi a câştigat procesul cu Primăria Turda! Prejudiciul constatat: 31 de miliarde de lei vechi!

zamblau eugen

Curtea de Conturi Cluj a câştigat ieri în DC 10.057/117/2013, în care Unitatea Administrativ Teritorială – municipiul Turda a solicitat anularea Deciziei nr. 19/2013 a Curţii de Conturi Cluj.

Astfel, în hotărârea 4872/2014, dată în acest dosar de către Tribunalul Cluj – secţia de Contencios Administrativ, se menţionează: "Respinge ca neîntemeiată cererea de anulare a Deciziei nr. 19/2013 a Curţii de Conturi. Respinge cererea de suspendare".

Decizia produce un adevărat şoc în administraţia locală turdeană. Asta pentru că, printre neregulile constatate de Curtea de Conturi se află şi acordarea unor venituri ilegale angajaţilor din instituţie.

De exemplu, administratorul public Radu Crişan a primit 5.803 lei/lună în 2011, deşi salarul maxim trebuia să fie de 4.133 lei/lună, conform legislaţiei în vigoare. Şi acesta e doar un exemplu. Totalul prejudiciului cauzat bugetului local, numai din plăţile unor salarii ilegale angajaţilor, se ridică la circa 8 miliarde de lei vechi! Conform legii şi deciziei Curţii de Conturi, banii trebuie recuperaţi!

Plăţi de 18 miliarde, pentru lucrări neexecutate la Zoo Turda! Ulterior, firma a intrat în faliment!

Peste 18 miliarde de lei din banul public s-au "volatilizat" în conturile unei firme care ulterior a intrat în faliment. Nu o spunem noi, o spune raportul Curţii de Conturi! "Au fost acceptate la plată și achitate către SC Benzot-Har SA Miercurea Ciuc, situații de lucrări pentru realizarea obiectivului de investiții ”Extindere și reamenajare parc zoologic și de agrement Turda, județul Cluj”, în care au fost înscrise cantități de lucrări mai mari decât cele efectiv realizate", se menţionează în raport.

Ce înseamnă asta?! Înseamnă că cineva a acceptat decontarea unor lucrări care nu au fost executate. Banii au fost viraţi de la bugetul local, în contul firmei Benzot Har din Miercurea Ciuc. Ulterior, firma respectivă a intrat în faliment, punând sub semnul întrebării finalizarea lucrărilor la parcul zoologic din Turda, care trebuia terminat încă din anul 2012! 

Prejudiciul total constatat de Curtea de Conturi se ridică la impresionanta sumă de 31 de miliarde de lei vechi!

Raportul, ascuns!

Raportul Curţii de Conturi nu a fost prezentat niciodată publicului, deşi era o obligaţie prevăzută în legislaţia în vigoare. Primarul Tudor Ştefănie s-a apărat că a vorbit despre raport şi despre nereguli, însă fără a prezenta documentul oficial, în care se regăseau mult mai multe informaţii detaliate, inclusiv informaţii despre Decizia nr. 1 a Curţii de Conturi Cluj, pe care administraţia locală a contestat-o ulterior în instanţă.

În mai 2014, după ce TurdaNews a dezvăluit date din raportul Curţii de Conturi, dând publicităţii un document-raport cu toate neregulile, administratorul public Radu Crişan a reacţionat imediat, precizând că administraţia locală îşi "asumă întreaga răspundere", însă numai după pronunţarea sentinţelor judecătoreşti.

"Menţionăm că autorităţile locale îşi asumă întreaga răspundere pentru cele ce se vor stabili în urma pronunţării sentinţelor judecătoreşti, astfel că până la acel moment considerăm că orice discuţii sunt superflue", spunea atunci Radu Crişan.

După procesul pierdut ieri, situaţia administraţiei locale devine din ce în ce mai delicată…

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2