fbpx

Icon Scrie un comentariu

PrimariaTConsilierii locali turdeni au fost convocaţi astăzi la o şedinţă extraordinară în care s-au dezbătut mai multe proiecte de hotărâre care vizau depunerea unor dosare pentru obţinerea unor finanţări externe. Practic, convocarea consilierilor s-a produs cu abia 4 ore înainte de şedinţă, iar materialele de şedinţă au fost gata abia în ultimul moment!

Explicaţia a dat-o viceprimarul Mircea Irimie: angajaţii de la serviciul de Proiecte europene au muncit tot week-endul, până luni dimineaţa la ora 5.00, pentru a termina documentaţia necesară şedinţei de Consiliu Local.Proiectele de finanţare vizează restaurarea castrului roman, înfiinţarea unui Centru de tineret şi proiectul de valorificare a tradiţiilor în ceramică.Centrul de Tineret -  Se va înfiinţa pe strada Agricuturii nr. 27, într-un spaţiu al Colegiului "Emil Negruţiu", unde este director consilierul PD-L Vasile Miclăuş. Acesta susţine că nu a avut nici un rol în fixarea acestei locaţii ţi că, oricum, nu avea nici un interes, pentru că clădirea este reabilitată recent. Poziţia sa a fost confirmată de cea a viceprimarului Mircea Irimie: "Nu am găsit o altă locaţie". Suprafaţa construită a Centrului este de 257 mp, iar cea desfăşurată de 514 mp, având 9 încăperi la parter şi încă 9 la etaj. Pentru reabilitarea, modernizarea şi eficientizarea energetică a Centrului, consilierii au aprobat depunerea unui proiect de finanţare, din care Consiliul Local Turda să suporte o cofinanţare de 54.622,64 lei (2% din totalul cheltuielilor eligibile).

 

 

Castrul Legiunii a V-a Macedonica - Consilierii au aprobat cofinanţarea cheltuielilor eligibile ale proiectului "Restaurarea, punerea în valoare şi introducerea în circuitul turistic a Castrului Legiunii a V-a Macedonica, Potaissa - Turda", în valoare de 345.002,60 lei (2% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului, respectiv 17.250.130 lei, pe perioada implementării acestuia), în cazul în care proiectul va fi finanţat prin programul Operaţional regional 2007-2013. De asemenea, se vor suporta cheltuielile neeligibile.

 

Proiectul "CeRamICa" -  Consilierii au aprobat cofinanţarea proiectului CerAmICa - Conservarea şi valorificarea tradiţiilor în ceramică şi meşteşuguri locale în context european, în cadrul Programului INTERREG IV. Suma care reprezintă cofinaţarea se ridică la 17.940 euro, reprezentând 15% din bugetul proiectului (13% din cofinaţare va fi suportată de către Guvernul României şi va fi recuperată ulterior). În acest proiect, Consiliul Local Turda este parteneralături de 11 parteneri din 7 ţări europene. Proiectul urmăreşte conservarea şi valorificarea tradiţiilor în ceramică şi meşteşuguri locale în context european, proiect finanţat în cadrul Programului INTERREG IV, prin care se urmăreşte păstrarea şi valorificarea tradiţiilor şi transformarea lor într-un mijloc de relansare economică a celor ce le practică. Bugetul total aferent partenerului Primăria Turda este de 119.600 euro.

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator