fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Consilierul juridic Dorina Lazăr, şeful Serviciului Relaţii Internaţionale şi Achiziţii Publice, a anunţat azi că Primăria municipiului Câmpia Turzii a alocat 17 miliarde de lei vechi pentru reabilitarea podului de peste Arieş, din zona Lut.

Reabilitarea este de strictă urgenţă, după ce pilonii podului s-au "măcinat", în urma traficului greu aprobat de Primăria Câmpia Turzii.

În luna aprilie 2013, TurdaNews a atras atenţia asupra neregulilor privind traficul greu peste pod, în urma sesizării unui cetăţean care locuieşte în zonă (citeşte AICI).

"Podul peste Aries sta sa cada, o multime de copii fac naveta, Doamne fereste sa se intample ceva ca atunci sa vedem cine o sa raspunda. Ne minunam cu podul, pana o mers fabrica limita de greutate a masinilor era admisa la 7,5 t, iar acum semnul de circulatie permite pana la 30 t. Oarece de ce? Interesul cui este, de ce s-a anuntat ca se repara podul ca este in pericol sa se prabuseasca si acum se da voie sa circule masini cu asemenea incarcatura", ne transmitea cititorul nostru.

Ulterior, la începutul lunii iunie 2013, administraţia locală din Câmpia Turzii a anunţat că va impune o restricţie de tonaj de 6,5 tone şi viteza maximă de 20 km/h. Evident, după ce "băieţii deştepţi" şi-au făcut treaba! Citeşte AICI.

Conform Dorinei Lazăr, este necesară organizarea unei licitaţii pentru efectuarea lucrărilor, iar în acest sens se va întocmi un caiet de sarcini. Evident, câştigătorul va fi un alt "băiat deştept", pentru că după ce Radu Hanga a aprobat traficul greu pentru "băieţii deştepţi", care a distrus podul definitiv, acum trebuie să vină alţi "băieţi deştepţi" care să-l repare! 

Toată afacerea asta costă bugetul local circa 17 miliarde de lei! Dar... cui îi pasă?!

În spatele investiţiei stă interesul primarului Hanga! Dar nu unul de interes public!

Conform informaţiilor pe care le deţinem, primarul Radu Hanga ar fi în spatele întregii afaceri. El a fost cel care a aprobat traficul foarte greu peste pod, pentru deteriorarea lui, pentru ca apoi să vină să prezinte public că e necesară reabilitarea "de urgenţă" a podului.

În realitate, este vorba de un investitor care i-ar fi solicitat primarului să-i facă posul, pentru că vrea să realizeze o investiţie în zona Lut şi are nevoie de acces pentru TIR-uri.

Informaţia a fost vehiculată, adiacent, şi de primarul Radu Hanga, în cadrul şedinţei Consiliului Local din 18 octombrie 2012. Iată ce spunea la acea dată primarul (conform stenogramei OFICIALE existente pe site-ul primăriei Câmpia Turzii!): "Avem spre exemplu un proiect, căreia îi caut o soluţie de finanţare pentru o fabricaţie de case din lemn prefabricate care cerea 2 hectare de teren. Deci eu caut în continuare o soluţie pentru valorificarea acelei suprafeţe de teren, dar am găsit deocamdată mai multe oportunităţi de valorificare în domeniul industrial decât în sectorul agricol. Eu am spus energia electică se află la 371 m faţă de terenul respectiv, accesul se poate face pe sub pod, se poate face şi cu tirul, ş.a.". Cât se poate de clar!

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate