fbpx

Icon Scrie un comentariu

CT ParcariresedintaAdministraţia locală din Câmpia Turzii a luat decizia amenajării unor parcări de reşedinţă şi apoi închirierea acestora, prin rezervare directă sauprin licitaţie, de către persoanele fizice şi persoanele juridice care au domiciliul sau sediul declarat în blocul de locuinţe arondat parcării respective. Aceste parcări vor fi amenajate pe spaţiile dintre blocuri şi pe alei.

Tariful de închiriere sau cel de la care va porni licitaţia este de 50 de lei pe an pentru persoane fizice şi 100 de lei pe an pentru persoane juridice. Programul zilnic de închiriere este valabil între orele 19-6.

 

"Este o noutate în municipiu. A fost demarată în urma discuţiilor cu asociaţiile de proprietari", a precizat viceprimarul Ioan Moldovan. Conform unor prime estimări, în municipiu ar fi circa 400 de asemenea locuri de parcare.

 

Consilierul PSD Marius Bordea a solicitat într-o conferinţă de presă a PSD ca odată cu amenajarea acestor parcări de reşedinţă să se lămurească şi problema terenurilor dintre blocuri, care să fie date în utilizare asociaţiilor de proprietari, contra cost. Bordea spune că acel teren este al administraţiei locale şi că va trebui percepută o sumă, chiar modică, din partea asociaţiilor de locatari care îl folosesc, indiferent că-l vor pentru a pune flori sau pentru a pune straturi de legume. "Acele zone se utilizează în mod gratuit azi. Aş vrea ca problema să fie discutată pe fiecare zonă. Să se discute cu reprezentanţii asociaţiilor dacă vor respectiva zonă şi să se stabilească tarifele. Oamenii trebuie să înţeleagă că acel teren nu le aparţine. E un început, dar într-un an-doi lucrurile se vor reglementa. Nu mergem să impunem. Asociaţiile vor sau nu vor. Dacă nu vor, noi putem face parcări sau ce este nevoie. Trebuie să existe o responsabilizare: a rămas un loc al nimănui, ca la vechile CAP-uri. Până acum, pentru acest teren nu se plătea nimic. Prin procesul verbal de predare-primire al terenului se vor prevedea anumite obligaţii de întreţinere, într-o anumită formă estetică", a spus Bordea. (Dacă vrei să vezi declaraţia video, dă click AICI)

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator