fbpx

CristianMatei 28iul

Avram Gal

CristianMatei 28iul

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

consiliul local turda

Subiectul "Organizarea Zilelor Municipiului Turda" a fost unul extrem de încins şi de discutat în cadrul şedinţei de Consiliu Local de astăzi, miza părând a fi societatea care se va ocupa de organizarea manifestării din acest an.

Consilierul Cristian Matei a spus că s-au primit 4 oferte şi că doar două s-ar încadra pentru unele "discuţii", respectiv cele ale societăţilor MSA Full Service şi Amprenta Advertising.

Însă, viceprimarul Lucian Nemeş a ridicat unele semne de întrebare în ceea ce priveşte corectitudinea anunţului privind selecţia unui organizator, în condiţiile în care Primăria a transmis anunţul unui singur site local (chiar dacă acelaşi anunţ putea fi transmis la toate organele de media locale), iar pe site-ul oficial al Primăriei nici măcar nu s-a publicat informaţia privind intenţia de selecţie! 

Anunţul buclucaş şi consecinţele sale...

anunt zilele municipiului turda

Lucian Nemeş susţine că, chiar şi în această situaţie, o singură societate a respectat cerinţele, respectiv "depunerea ofertelor la Secretariatul Primăriei Turda, până joi, 11 iulie 2013, la ora 12" (vezi anunţul publicat, în lateral), respectiv Amprenta Advertising şi că oferta celeilalte societăţi ar fi apărut pe căi obscure, fără respectarea cerinţei impuse de anunţ.

Primarul Tudor Ştefănie a replicat că una dintre oferte, respectiv cea a celor de la MSA Full Service, care au organizat Zilele Municipiului şi în anii trecuţi, ar fi fost înregistrată la cabinetul său.

"Documentele au intrat la orele respective în Primărie. Dvs analizaţi. Eu nu susţin pe nimeni. Documentele au fost depuse la Comisie în ziua următoare. Raţionamentul nostru trebuie să vadă care e cel care poate organiza cel mai bine", a spus primarul Ştefănie.

Soluţia... cu amânare!

Discuţiile în contradictoriu au fost extrem de încinse, mai ales după ce viceprimarul Lucian Nemeş a menţionat că nerespectarea legalităţii în acest caz ar putea atrage unele sancţiuni pecuniare din partea Curţii de Conturi, moment în care Cristian Matei a replicat: "Vă rog să nu ameninţaţi pe nimeni cu plata!".

Întrucât discuţiile nu au ajuns la un numitor comun şi nici nu s-a trecut la alegerea partenerului pentru organizarea Zilelor Municipiului, deoarece unii consilieri au reclamat faptul că nu au informaţiile necesare şi nici ofertele celor două societăţi, s-a decis ca în cursul zilei de mâine (joi), la ora 11.00, să se convoace Comisiile 1 şi 5 din cadrul Consiliului Local, care ar urma să analizeze ofertele celor două societăţi, să decidă procedura legală de selecţie şi societatea agreată pentru organizarea Zilelor Municipiului.

Cine-s unii, cine-s alţii?!

MSA Full Service este o societate din Cluj Napoca, înfiinţată în aprilie 2011, avându-l ca asociat unic pe Crişan Sergiu Răzvan. Deşi a fost prezentată drept societate care a mai organizat Zilele Municipiului, informaţia este eronată. Până în 2012, câţiva ani la rând, organizarea Zilelor Municipiului Turda s-a făcut în colaborare cu societatea MSA Advertising SRL (conform HCL 95/2012), aceeaşi societatea ocupându-se de "brandul Turzii" şi de site-ul turismturda.ro (lăsat în paragină din anul 2011). MSA Advertising SRL îi are ca asociaţi pe Crişan Sergiu Răzvan şi Crişan Doru. Societatea figurează, conform ANAF, că s-a început procedura de executare silită, pentru datorii la bugetul de stat de 72.263 lei.

Conform bilanţului financiar pe anul 2012, societatea a avut o cifră de afaceri de 3.469.116 lei, o pierdere de 37.964 lei şi 11 angajaţi. Conform datelor ANAF, la 31 martie 2013 figura cu datorii la bugetul de stat, care se ridicau la 22.588 lei, precizându-se că s-a început procedura de executare silită.

Amprenta Advertising SRL este o societate care şi-a mutat sediul de la Cluj Napoca la Bucureşti. Societatea este deţinută de Cotoc Decebal (75%), Vancea Mirela (20%) şi  Kali Codruţa (5%). Decebal Cotoc mai deţine şi reţeaua Radio Impuls (Cluj, Sibiu, Timişoara, Constanţa) şi este fondatorul Galei Premiilor Media de Excelenţă de la Cluj Napoca (în acest an a fost a X-a ediţie).

Conform bilanţului financiar pe anul 2012, societatea a avut o cifră de afaceri de 5.845.916 lei, un profit de 689.483 lei şi 38 de angajaţi. Conform datelor ANAF, la 31 martie 2013 figura cu datorii la bugetul de stat, care se ridicau la 45.441 lei, precizându-se că s-a început procedura de executare silită.

Conform informaţiilor noastre, Amprenta Advertising ar fi făcut o ofertă financiară de circa 60.000 de euro pentru organizarea Zilelor Municipiului din acest an, în timp ce MSA Full Service SRL a avansat o ofertă de 90.000 de euro. O decizie finală în privinţa unei colaborări ar urma să fie luată la şedinţa comună a Comisiilor 1 şi 5 de joi, de la ora 11.00.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate