fbpx

Scrie un comentariu

Cel puţin aşa prevede un proiect de hotărâre ce va intra în analiza forului deliberativ din Câmpia Turzii, săptămâna viitoare. Se propune retragerea dreptului de administrare al Spitalului Municipiului Câmpia Turzii asupra imobilului situat în Câmpia Turzii, str. Avram Iancu, nr. 8.

Imobilul respectiv funcţionează ca un cabinet medical TBC şi este dat în administrarea Spitalului Municipal Câmpia Turzii.

Construcţia a fost edificată în anul 1879 ca prima şcoală română greco-catolică, în prezent fiind înscrisă în lista monumentelor istorice din judeţul Cluj.

"Pentru promovarea mărturiilor legate de istoria locală se doreşte înfiinţarea unui muzeu în imobilul mai sus menţionat, care va avea obiectiv principal de a face cunoscută istoria locală ca parte integrantă a istoriei transilvane şi istoriei naţionale, adunarea şi diseminarea unor dovezi istorice" se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Pentru a demara proiectul privind înfiinţarea unui muzeu local având ca locaţie actualul imobil „clădire dispensar TBC” şi teren aferent construcţiei situat pe str. Avram Iancu nr.8, consilierii trebuie să aprobe proiectul respectiv şi anume, retragerea dreptului de administrare de către spital. 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator