fbpx

Scrie un comentariu

În vederea asigurării premiselor şi condiţiilor optime pentru exercitarea unui turism adecvat, de calitate, precum şi pentru corelarea, aplicarea şi respectarea tuturor dispoziţiilor legale privitoare la funcţionarea unităţilor de cazare.

Pentru asigurarea încrederii cetăţenilor în calitatea şi siguranţa serviciilor de cazare oferite: toate persoanele fizice care doresc să desfăşoare activităţi hoteliere sau alte servicii de cazare încadrate în diviziunea 55 din Ordinul nr. 337/2007 privind actualizarea clasificării activităţilor din economia naţională CAEN ( „ Hoteluri şi alte facilităţi de cazare”), sunt obligaţi să respecte prevederile legale.

Acestea sunt cuprinse în Legea nr. 359/2004 privind simplificarea formalităţilor la înregistrarea în registrul comerţului a persoanelor fizice, asociaţiilor familiale şi persoanelor juridice, înregistrarea fiscală a acestora, precum şi la autorizarea funcţionării persoanelor juridice, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificările şi completările ulterioare şi Ordinul nr. 1051/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licenţelor şi brevetelor de turism.

Având în vedere prevederile cuprinse în actele normative susmenţionate, orice persoană fizică care doreşte sa asigure servicii de cazare va trebui să facă dovada inregistrării în Registrul comerţului a activităţii pe care o prestează, să deţină  autorizaţie sanitară de funcţionare eliberată de Direcţia de Sănătate Publică precum şi un certificat de clasificare emis conform Ordinului 1051/2011.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator