fbpx

CristianMatei 28iul

Avram Gal

CristianMatei 28iul

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

Primarul Tudor Ştefănie a anunţat astăzi cu ocazia unei conferinţe de presă, că de săptămâna viitoare turdenii îşi pot plăti birurile către bugetul local. Luni va fi şi o şedinţă extraordinară de Consiliu în acest sens.

Edilul şef şi-a exprimat părerea că nivelul taxelor şi al impozitelor locale va rămâne la fel ca în 2012 "cu toate riscurile care decurg de aici" si ca a avut unele discutii cu toate grupurile politice din Consiliul Local, in acest sens.

Iniţial proiectul a fost discutat în ultima zi a anului trecut, dar atunci majorarea a fost respinsă de consilierii PDL, PPDD şi UDMR, in timp ce consilierii USL au votat pentru majorare.

Pe de altă parte, conform proiectului ordonanţei supusă aprobării în şedinţa de ieri a Guvernului României, „autorităţile administraţiei publice locale pot adopta hotărâri privind reducerea nivelurilor valorilor impozabile, impozitelor şi taxelor locale prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 1309/2012 privind nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele  şi taxele locale şi alte taxe asimilate acestora, precum  şi amenzile aplicabile începând cu anul 2013, cel mult până la nivelurile prevăzute prin hotărârile autorităţilor administraţiei publice locale respective, adoptate de către acestea pentru anul 2012”.

În acelaşi timp, premierul României, Victor Ponta, a lansat un avertisment administraţiilor locale. „Dacă nu se măresc taxele, nici nu mai vin cei 16% de la bugetul de stat. (...) Nu mai vin cei 16% de la bugetul de stat, că de la bugetul de stat trebuie să plătim salarii, pensii, să facem investiţii publice, să plătim la sănătate ce avem de plătit, la educaţie. E într-adevăr autonomie locală. Dacă le ajung banii din 2012 e foarte bine (...), dacă nu, indexarea doar cu rata inflaţiei e un lucru normal care s-a înfăptuit întotdeauna”, a spus premierul la începutul şedinţei de Guvern.

La Câmpia Turzii, unde USL şi-a asigurat majoritatea necesară, proiectul de majorare al taxelor şi impozitelor locale pentru 2013 a fost deja adoptat.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate