fbpx

CristianMatei 28iul

Avram Gal

CristianMatei 28iul

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

Taxele si impozitele locale ar putea fi aprobate maine dimineata de consilierii turdeni, care se intrunesc intr-o sedinta extraordinara de la ora 10.00, dupa ce saptamana trecuta consilierii USL nu au reusit sa le majoreze, datorita impotrivirii consilierilor PDL, UDMR si a unei parti din PPDD (4 din 5).

Intre timp, Guvernul Ponta a emis azi o Ordonanta care da posibilitatea administratiilor locale ca, in acest an, sa nu aplice majorarea taxelor si impozitelor locale cu 16,05%, adica indicele de inflatie din perioada 2010-2012.

"Pentru anul 2013, prin derogare de la prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, autorităţile administraţiei publice locale pot adopta hotărâri privind reducerea nivelurilor valorilor impozabile, impozitelor şi taxelor locale prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 1309/2012 privind nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele şi taxele locale şi alte taxe asimilate acestora, precum şi amenzile aplicabile începând cu anul 2013, cel mult până la nivelurile prevăzute prin hotărârile autorităţilor administraţiei publice locale respective, adoptate de către acestea pentru anul 2012", se precizeaza in OG data azi.

Consiliile locale pot aproba pastrarea taxelor si impozitelor locale la nivelul din 2012 in termen de maxim 20 de zile.

Mesajul lui Ponta: Aveti libertatea sa cresteti taxele, altfel nu mai primiti bani!

Numai ca "libertatea" data de Guvern e una... relativa. Dupa ce a luat decizia, premierul Victor Ponta a anuntat ca administratiile locale care nu vor mari nivelul taxelor si impozitelor locale nu vor mai primi bani de la bugetul de stat, pentru ca... inseamna ca nu au nevoie de bani!

"Cei 16%, pe care unii primari vor să-i încaseze, merg în bugetul primăriei. Dacă nu se măresc taxele, nici nu vin bani de la bugetul de stat. De la bugetul de stat trebuie să plătim salarii, pensii, să facem investiţii publice, să plătim la sănătate ce avem de plătit, la educaţie", a spus premierul Victor Ponta, citat de EVZ.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate