fbpx

CristianMatei 28iul

Avram Gal

CristianMatei 28iul

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

Consiliul Local Câmpia Turzii a luat decizia să revoce HCL 125, luată cu mai puţin de două săptămâni înainte de a fi revocată! Iniţial, la baza hotărârii luate în 20 decembrie stătea propunerea juristului Nicolae Ştefan, care a propus transformarea fostei RAGCL, care nu mai are nici o activitate, în SRL.

La vremea respectivă, TurdaNews a fost singurul organ de media care a atras atenţia că, pe de o parte, soluţia este o mare prostie, iar pe de altă parte, modul în care a fost pusă în practică e de toată jena, ceea ce denotă lipsa de profesionalism a juristului Nicolae Ştefan, şeful Serviciului Administraţie Publică Locală. Citeşte atenţionarea TurdaNews AICI.

"În şedinţa ordinară din data de 20 decembrie 2012, Consiliul Local al municipiului Câmpia Turzii a aprobat transformarea RAGCL Câmpia Turzii în societate comercială cu răspundere limitată. În proiectul de hotărâre, la art. 4, era propusă numirea a trei administratori pentru societatea nou înfiinţată. Proiectul de hotărârre a fost aprobat de consilierii locali, fără însă a fi desemnaţi cei trei administratori. Întrucât această hotărâre nu poate fi înscrisă la Oficiul Registrul Comerţului, respectiv nu are finalitate juridică, se impune revocarea acesteia. Pentru aceste considerente, propunem iniţierea unui proiect de hotărâre prin care să supuneţi aprobării Consiliului Local Câmpia Turzii, aprobarea revocării HCL 125/2012", precizează secretarul Mircea Gligan, în referatul ataşat propunerii de revocare.

Însă, primarul Radu Hanga a explicat că, de fapt, s-a făcut o greşeală şi că direcţia pe care s-a pornit este şi ea greşită, motiv pentru care se impune reluarea procedurilor de lichidare a fostei regii, în actuala sa formă.

Nu este prima dată când actualul Consiliu Local a fost pus în situaţia de a revoca o hotărâre luată cu puţin timp în urmă. În octombrie 2012, s-a revocat HCL 79, care a fost luată în luna august.

Nicolae Ştefan, gafe juridice în lanţ, în ultimele luni!

Şeful Serviciului Juridic din cadrul Primăriei Câmpia Turzii nu este la prima gafă de acest gen! Recent, el a aprobat promovarea unui proiect de hotărâre care viza înmânarea certificatului de fiu/fiică al localităţii Câmpia Turzii, procedură care conform legislaţiei în vigoare se aplică doar comunelor! (Citeşte detalii AICI). Nicolae Ştefan a fost vinovat şi de scoaterea de pe ordinea de zi a unui proiect de hotărâre privind majorarea taxelor de salubritate, pentru că nu a ştiut legea care impunea consultarea publică (citeşte amănunte AICI).

Acelaşi jurist, a cărui calitate principală este prietenia care-l leagă de liderul USL Câmpia Turzii - Petre Pop, a "comis-o" într-o altă hotărâre, care viza alocarea unor sume de bani de la bugetul local către clubul de fotbal ISCT 1921. Nicolae Ştefan a copiat cuvând cu cuvânt un proiect de la Turda, însă nu şi-a dat seama că trebuie să elimine un articol care făcea referire la intrarea în vigoare a contractului, numai după ce se îndeplinesc condiţiile din anexa 2 (care, de fapt, nu exista!), punând sub semnul întrebării toate alocările de bani de la bugetul local, pe motiv că acel contract nu a intrat în vigoare! Citeşte amănunte AICI.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate