fbpx

CristianMatei 28iul

Avram Gal

CristianMatei 28iul

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

Alianţa USL-PPDD din Consiliul Local Turda s-a spart azi, după ce o parte a consilierilor PPDD au refuzat să aprobe majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 16% (din 5, 1 a votat pentru majorare, 2 împotrivă, iar 2 s-au abţinut), aşa cum a impus Guvernul Ponta printr-o decizie publicată vineri după-amiază în Monitorul Oficial.

Discuţiile au durat peste 40 de minute, liderul USL Turda, Cristian Matei, fiind bulversat de faptul că turdenii vor fi nevoiţi să plătească taxe şi impozite mai mari cu 16%, graţie unei decizii a Guvernului USL. Asta după ce USL-ul transmitea un comunicat de presă, la jumătatea lunii decembrie 2012, în care susţinea că "informaţia potrivit căreia Guvernul ar majora taxele şi impozitele cu 16% este falsă" (citeşte articolul AICI).

Directorul executiv al Primăriei Turda, Maria Turceanu, a explicat că formularea HG-ului transmis de Guvernul Ponta este imperativă şi că nu permite neasumarea lor de către Consiliile Locale, deoarece hotărârea de Guvern care stătea la baza adoptării unor hotărâri anterioare privind taxele şi impozitele locale pe anul 2013 a fost abrogată! În această situaţie se află şi Turda, unde Consiliul Local a decis păstrarea taxelor şi impozitelor locale la valorile minime, în cursul lunii noiembrie 2012. Însă, valorile minime erau în baza HG-ului care va fi abrogat începând din prima zi din 2013.

Oricum, amânarea unei decizii nu va rezolva problema, atâta timp cât hotărârea Guvernului Ponta este imperativă şi nu lasă loc de interpretări! Conform alin. 2 din HG 1309/27.12.2012 (despre care TurdaNews v-a informat în premieră AICI), "autorităţile deliberative ale administraţiei publice locale completează, modifică şi/sau abrogă, după caz, hotărârile adoptate cu privire la stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2013, până la data de 31 decembrie 2012". Ori, Consiliul Local Turda nu a completat, modificat şi/sau abrogat vechea hotărâre!

Practic, administraţia locală se află într-un blocaj, deoarece nu poate încasa taxele şi impozitele de la cetăţeni, pentru anul 2013, chiar dacă aceştia ar vrea să le plătească. Toată această situaţie s-a creat datorită minciunilor premierului Victor Ponta, care a apărut în diverse rânduri la tv, spunând că nu va fi nici o majorare de 16%, pentru ca înainte cu câteva zile de Anul Nou, să transmită administraţiilor locale obligativitatea de a majora aceste taxe şi impozite cu 16%, până la 31 decembrie 2012, astfel încât să poată fi aplicate în noul an!

Citeşte şi articolul meu de opinie, publicat în 14 decembrie 2012, atunci când USL-ul a transmis comunicatul că nu se vor majora taxele şi impozitele locale: Problema taxelor locale - USL, între manipulare şi neştiinţă!

TurdaNews vă prezintă înregistrarea integrală a şedinţei de Consiliu Local de la Turda, în care s-au pus în discuţie noile taxe şi impozite locale:

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate