m install
petlinii
nello construct

Cinematografele intră în “patrimoniul” consiliilor locale

zamblau eugen
floris

Cele trei cinematografe din Turda cunoscute sub denumirea de “Fox, Pacea şi Tineretului, au ajuns total nefuncţionale. Din ce în mai puţini turdeni au călcat în ultima perioadă pragul sălilor de cinema, majoitatea preferând să urmărească producţiile cinematografice acasă prin TV, cablu, pe DVD sau chiar direct pe calculator.

Acum a apărut o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului prin care cele trei locaţii de pe strada Avram Inacu, Tineretului şi “cinematograful de vară” trec în administrarea Consiliului Local Turda.

 

”Motivul pentru care nu vom primi acest patrimoniu, este că nu se stabileşte exact situaţia juridică a imobilelor. Aici există,, încă, contracte cu diverse persoane pentru diverse activităţi , de aceea ordonanţa ne obligă să realizăm cinematografie timp de mai mulţi ani, dar atâta timp cât locaţia nu este liberă de sarcini juridice, nu putem să preluăm aceste imobile“, spune primarul Ştefănie. Edilul a mai completat că nu se doreşte aducerea în patrimoniul consiliului local  a unor “lucruri” care nu pot fi finanţate de la bugetul statului şi care acum sunt transferate ca şi obligaţiuni spre consiliile locale pentru reabilitare, modernizare dar şi întreţinere.

 

Trecerea sălilor şi grădinilor de spectacol cinematografic din administrarea Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor „Romania Film” în domeniul public al unităţilor administrativ-teritoriale şi în administrarea consiliilor locale reprezintă o măsură legislativă pentru satisfacerea interesului public general privind accesul la cultură, arată Curtea Constituţională a României (CCR) în motivarea deciziei din 12 noiembrie. CCR mai spune că bunurile proprietatea privată a statului nu pot face obiectul unui act de expropriere, deoarece aceasta presupune operaţiunea de transfer în proprietatea statului a dreptului asupra bunurilor aflate în patrimoniul persoanelor fizice sau juridice sau în proprietatea privata a unităţilor administrativ-teritoriale, cu o justă şi prealabilă despăgubire.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: