fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

Campia ScoliPrimul punct pe ordinea de zi la şedinţa de consiliu de astăzi din Câmpia Turzii la constituit informarea privind situaţia promovabilităţii elevilor din ciclurile de învăţământ primar, gimnazial şi liceal, inclusiv bacalaureatul, în anul şcolar 2010-2011.

Întrebările adresate direcţiunii şcolilor şi liceelor din municipiu au avut scopul de a reliefa evoluţia învăţământului şi situarea rezultatelor la nivel judeţean pentru anul precedent, dar şi obictivele propuse pentru acest an şcolar. În numele „Colegiului Tehnic Victor Ungureanu”, directoarea liceului, Paula Bozdog, a prezentat situaţia promovabilităţii elevilor, care, în număr de 989 înscrişi la începutului anului, au reuşit să îşi finalizeze studiile 928 dintre ei, rezultând un procent de 93.80% al promovabilităţii. Situaţia bacalaureatului a fost mai delicată, având în vedere că după cele două sesiuni, din vară şi toamnă, procentul admiterii a fost de doar 44.60%. Directoarea şcolii explică însă că având în vedere profilul tehnic al liceului, rezultatele nu pot fi catalogate ca dezastruoase, ci dimpotrivă, acesta se află printre primele colegii tehnice din judeţ.

La Liceul Teoretic „Pavel Dan”, situaţia şcolară a anului precedent s-a încheiat foarte favorabil. Astfel că, din 370 de liceeni înscrişi la începutul anului, unul singur este repetent, iar promovabilitatea este în proporţie de 99.73%. La nivelul ciclului primar şi gimnazial, situaţia nu a fost una la fel de înfloritoare, înregistrându-se chiar o scădere a calităţii învăţământului la nivelul claselor V-VIII, însă, după cum a afirmat şi directoarea liceului, Angela Marian, acest incident s-a datorat preluării şcolii de pe strada Gheorghe Lazăr, de unde provin majoritatea elevilor neşcolarizaţi. Situaţia admiterii la examenul de bacalaureat a fost mai mult decât mulţumitoare, cu un procent de 98% şi o clasare pe locul 7 la nivel judeţean.

În ceea ce priveşte şcolile generale „Mihai Viteazul” şi „Avram Iancu”, rata promovabilităţii a fost de 96.47% respectiv 97.91%. Conducerea liceelor şi a şcolilor din municipiul Câmpia Turzii a ţinut să mulţumească pentru sprijinul acordat din partea Primăriei şi a Consiliului Local şi să ofere garanţia administrării cu profesionalism a capitalului financiar primit.

La cererea consilierilor locali, reprezentanţii cadrelor de învăţământ au oferit şi o perspectivă asupra metodelor de combatere a consumului de tutun, alcool şi droguri în şcoli şi licee prin implementarea de proiecte educative şi activităţi extraşcolare, care să îi îndepărteze pe tineri de la tentaţiile distructive ce îi pândesc la tot pasul.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator