fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

Reprezentanţii Comunităţii Urbane Arieş au decis acum câteva luni posibilitatea înfiinţării unui operator unic de salubritate pentru toate localităţile implicate în proiect. Primarul din Câmpia Turzii, Ioan Vasinca a explicat atunci că noul operator de salubritate se va ocupa atât de colectarea gunoiului dar şi de selecţia acestuia, totul realizându-se la standarde europene. Tot în acest context s-a propus găsirea unui partener care să beneficieze de utilajele necesare activităţii.

 

Astăzi în cadrul şedinţei extraordinare de consiliu de la Turda s-a discutat creşterea contribuţiei financiare cu 1% a municipiului Turda astfel încât societatea să devină funcţională în scrut timp. Consiliile locale din Aiton şi Tureni nu au dat nici un aviz favorabil timp de două luni, termen în care puteau să adere la organismul nou-înfiinţat. Din câte se pare, nici comuna Viişoara nu şi-a dat acordul. Cu toate acestea ele pot să se mai înscrie la proiect ca şi coautori.

 

Consiliile Locale care au decis să rămână sunt cele din Câmpia Turzii, Luna, Mihai Viteazu, Petreştii de Jos, Sănduleşti, Călăraşi, Tritenii de Jos şi Turda.  Aleşii locali au aprobat astăzi înfiinţarea unei societăţi comerciale, care să dobândească statutul de operator  al serviciului de salubritate. Consilierul UDMR Clara Adamoşi şi-a exprimat temerile cu privire la funcţionarea actualului serviciu RADP. Ea a interpelat executivul cu privire la impactul social pe care îl va avea noul operator unic de salubritate asupra angajaţilor fostei regii şi dacă veniturile realizate din fondurile proprii vor fi suficiente pentru funcţionarea companiei.

 

În replică primarul Tudor Ştefănie a declarat că, statutul şi contractul societăţii, împreună cu tarifele pe care aceasta le va practica vor fi aprobate tot printr-o hotărâre de consiliu. În ceea ce priveşte veniturile, societatea trebuie să găsească singură surse de finanţare, iar angajaţii RADP se pot transfera la regii care au activităţi de aceeaşi natură.

 

Hotărârea luată astăzi prevede participarea Consiliului Local Turda ca acţionar la capitalul social al societăţii Compania de Salubritate Arieş SA cu suma de 48.400 lei, reprezentând 48,4%

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator