fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

StefaniePrimarul municipiului Turda, Tudor Ştefănie, a anunţat că în acest an se vor investi 130 de miliarde de lei vechi pentru asfaltarea străzilor din Micro I, II, III şi IV, pe lângă carosabil urmând a se efectua lucrări şi la aleile pietonale, la zonele verzi, la construirea unor parcări, a unor foişoare pentru recreerea persoanelor vârstnice şi amenajarea unor mini-terenuri de sport.

Anunţul a fost făcut în contextul în care administraţia locală va apela la o emisiune de obligaţiuni municipale, în valoare de 260 de miliarde de lei vechi, banii urmând a fi investiţi în 2009 şi 2010.

Primarul Tudor Ştefănie a declarat că în acest an bugetul local va fi de circa 800 de miliarde de lei vechi, din care circa jumătate vor fi alocaţi capitolului "Învăţământ". Din celelalte 400 de miliarde rămase, 81 de miliarde reprezintă investiţii, 80% fiind bani destinaţi pentru cofinanţartea unor proiecte în derulare. Proiectele amintite de primar sunt:modernizarea Salinei,reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare, modernizarea parcului zoologic, modernizarea castrului roman.

Alte proiecte care urmează să fie puse în aplicare fac referire la amenajarea pârâului Valea Racilor, modernizarea Parcului Central (au fost aprobate 40 de miliarde de lei vechi), realizarea unui pod pe strada Constructorilor (care să permită traficul dinspre Micro pe strada Petru Maior),realizarea unui acces din strada Petru Maior în Băile Sărate, realizarea sălii sporturilor şi a bazinului de înot, realizarea unui patinoar funcţionabil pe toată durata anului. Primarul a ţinut să precizeze că tot ceea ce a promis în campania electorală se va realiza în timpul mandatului său. "Sper să se aloce bani în acest anşi pentru centura ocolitoare, pentru cărealizarea ei ar însemna o scădere a traficului prin municipiu de circa 40-50%", a declarat primarul.

În ceea ce priveşte problemele pe care le-ar putea crea derularea programului de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare din municipiu, investiţie care va începe să fie pusă în practică din iunie 2009, Tudor Ştefănie a precizat că programul ISPA (înlocuirea conductelor) se va realiza în circa 30-40 zile/stradă, după care vor urma alte 30-40 de zile/stradă pentru lucrările de asfaltare şi modernizare. "Se va lucra cam două luni la o stradă. Oricum, Compania de Apă va anunţa din timp programul de lucru, astfel încât să nu fie probleme", a mai spus primarul Ştefănie.

{google.co.uk}-7255390892939432746{/google.co.uk} 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator