fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

DSC06321aRaportul de evaluare a implementării legii 52/2003, privind transparenţa decizională în administraţia locală, dat publicităţii de Primăria Câmpia Turzii, relevă faptul că administraţia locală nu a respectat prevederile legii în ceea ce priveşte transparenţa decizională. Din cele 21 de proiecte de acte normative adoptate în 2008, doar 9 au fost anunţate în mod public, încălcându-se astfel obligaţia de a se publica aceste proiecte cu 30 de zile înainte, pentru a se da posibilitatea celor interesaţi de a-şi expune părerea.

 

Conform raportului citat, Primăria Câmpia Turzii a adoptat 21 de proiecte de acte normative, dintre care 9 au fost anunţate în mod public, prin afişare la sediul instituţiei şi pe site-ul propriu. Oficialii instituţiei susţin că în 3 cazuri proiectele de acte normative nu erau de natura celor care prevăd obligativitatea dezbaterii publice.

De altfel, problemele în ceea ce priveşte transparenţa decizională reies şi din faptul că din cele 19 şedinţe de Consiliu Local, doar 17 au fost anunţate prin afişare la sediul propriu, dintre care doar 5 pe site-ul propriu al instituţiei! Ba mai mult, nu toate şedinţele s-au desfăşurat în prezenţa mass media, iar din numărul total al observaţiilor şi al recomandărilor exprimate în cadrul şedinţelor (60), doar jumătate au fost incluse în deciziile luate.

 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator