fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

PrimariaturdaDecizia cabinetului Boc de a interzice cumulul pensiei cu salarul din sistemul public afectează direct administraţia locală turdeană. Cel puţin două servicii ar putea rămâne fără cei care le conduc în acest moment. Este vorba despre serviciul public de Administrare al Patrimoniului Imobiliar (A.P.I.) şi de Poliţia Comunitară. La serviciul A.P.I., directorul Nicolae Suciu este pensionat din cadrul M.Ap.N. La fel şi câţiva subordonaţi. Situaţia este similară şi la Poliţia Comunitară, unde directorul Gheorghe Bob este pensionat din cadrul M.I. La fel şi adjunctul Poliţiei Comunitare, Ioan Rusu.

Conform deciziei Guvernului, ei trebuie să aleagă între venitul realizat din pensie sau cel realizat din salarul din sistemul public. Ba mai mult, în cazul celor care au primit salarii compensatorii atunci când s-au pensionat (cum e şi cazul celor enumeraţi anterior), ei ar trebui să returneze aceste salarii compensatorii, care se ridică la câteva sute de milioane de lei vechi!

Din acest motiv, este greu de crezut că şefii celor două instituţii subordonate administraţiei locale ar opta pentru rămânerea în sistemul public. Practic, atât serviciul A.P.I., cât şi Poliţia Comunitară, vor rămâne fără şefi şi fără o parte din angajaţii cu funcţii.

În situaţie similară se află şi şeful serviciului Buletine/Paşapoarte de la Turda, fostul poliţist Ioan Feneşan.

Conform unor surse din administraţia locală, sunt circa 20 de persoane la Poliţia Comunitară şi vreo 8 la serviciul A.P.I. care se află în această situaţie. Problema este că după plecarea şefilor celor două servicii, acestea ar rămâne fără şefi, dar şi fără un important număr de angajaţi, pentru că locurile vor fi blocate (nu se organizează concursuri pentru ocuparea locurilor vacante), conform unei alte decizii guvernamentale.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator