fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

Intrarea%20in%20Campia%20Turzii%20dinspre%20TurdaConsiliul Local al municipiului Câmpia Turzii a aprobat introducerea pe plăcuţele de la intrarea în municipiu varianta istorică a denumirii oraşului împreună cu stemele oraşelor înfrăţire.Astfel, pe lângă denumirea Câmpia Turzii, plăcuţele de identificare a localităţii vor purta şi denumirea în limba maghiară, respectiv Aranyosgyeres.

Până la aprobare proiectului au fost discuţii aprinse pe semnificaţiile cuvântului “Ghiriş”, fapt ce a determinat supunerea la vot secret a proiectului.Cel mai înverşunat a fost PRM-istul Alexandru Tulai, care a spus că expresia "gyeres" ar însemna "slugă". El a fost contrazis de alţi colegi, care au spus că denumirea are altă semnificaţie.

 

La vot secret, proiectul a trecut la limită. Din cei 18 consilieri prezenţi, doar 17 voturi au fost valide, 11 fiind de acord cu plăcuţele bilingve şi 6 fiind împotrivă.

 

Consilierul UDMR Nemeti Andrei a mulţumit în mod special Consiliului Local în numele tuturor famiilor maghiare care locuiesc pe raza municipiului Câmpia Turzii. "În numele celor 742 de familii de etnie maghiară din Câmpia Turzii, vă mulţumim. Astfel, demonstrăm că suntem un oraş cu adevărat european", a spus Nemeti.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator