fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

http://tbn1.google.com/images?q=tbn:o90h8bqNrl6X_M:http://storage0.dms.go4it.ro/media/2/84/2025/2460541/2/orange-logo.jpgÎn urma protestului mai multor cetăţeni din cartierul turdean Poiana, antena Orange care urma să fie ridicată pe un teren închiriat de la un proprietar privat are puţine şanse de a mai fi ridicată. Asta chiar dacă, iniţial, s-a obţinut autorizaţia de construire. Autorizaţie care, la presiunea cetăţenilor din zonă, a fost sistată. Administraţia locală a elaborat o hotărâre care stabileşte reglementează amplasarea antenelor GSM pe teritoriul municipiului.

Consilierii turdeni au aprobat condiţiile necesare pentru amplasarea antenelor şi a echipamentelor de telefonie mobilă, după ce scandalul din cartierul Poiana a luat amploare. Iniţial, Orange a obţinut autorizaţia de construire, dar după ce oamenii au protestat, administraţia locală a sistat-o.

Noile condiţii impuse la amplasarea antenelor GSM vizează obţinerea avizului din partea Autorităţii de Sănătate Publică, obţinerea acordului tuturor locatarilor, inclusiv a proprietarilor de teren din zonele limitrofe amplasamentului pe o rază de 200 de metri şi elaborarea unui PUD care va fi prezentat spre aprobare Consiliului Local. Pe de altă parte, amplasarea antenelor GSM este interzisă în zonele cu densitate mare de construcţii şi la o distanţă mai mică de 500 de metri faţă de cămine, grădiniţe, şcoli şi spitale.

Reprezentanţii administraţiei locale susţin că normele europene prevăd distanţa de 200 de metri faţă de locuinţe şi de 500 de metri faţă de spitale, unităţi de geriatrie şi unităţi de învăţământ. "În România,  antenele GSM se amplasează în cele mai frecvente situaţii pe teresele blocurilor de locuinţe, terasele spitalelor şi în apropierea unităţilor de învăţământ, iar aceste amplasamente nu sunt marcate cu plăcuţe de identificare pentru a se cunoaşte beneficiarul acestora. (...) În cazul blocurilor, proprietarii de locuinţe nu sunt informaţi în legătură cu consecinţele închirierii terasei pentru amplasarea antenelor GSM. (...) În opinia noastră, chiar dacă legislaţia din România este deficitară în ceea ce priveşte acest obiect de reglementare, la nivelul administraţiei locale se pot adopta hotărâri care să creeze un cadru unitar în care să se desfăşoare activitatea de montare a antenelor şi echipamentelor", a argumentat administratorul public Radu Crişan.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator