fbpx

Icon Scrie un comentariu

http://tbn3.google.com/images?q=tbn:OiXDy2PC8ixpAM:http://www.apmcluj.ro/img/primaria_turda.JPGConsilierii au aprobat în cadrul şedinţei extraordinare de astăzi, eşalonarea plăţii către E on Gaz România Târgu Mureş. Proiectul de hotărâre are ca obiectiv adoptarea unei variante concrete prin care Consiliul Local al municipiului Turda să achite datoria către E on Gaz România, în cuantum de 966.234 lei.

Practic suma de plată a rezultat în urma procesului pe care societatea furnizoare de gaze naturale îl are cu RATACFL Turda, regie aflată în subordinea legislativului turdean. Debitul a fost format din suma de 1.060.236 lei reprezentând preţul neachitat de către regie a facturilor facturate şi consumate în perioada 2004-2005, 24.464 penalităţi contractuale calculate pentru plata cu întârziere a contravalorii consumului de gaze după teremenul scadent în perioada IX, X, XI, XII  2004, iar suma de 367.251 reprezintă penalităţi contractuale din perioada decembrie 2004; ianuarie, februarie, martie 2005. În plus RATACFL Turda a mai avut de achitat şi cheltuieli de judecată în valoare de aproape 18.000 lei.

                                                                                                      

Ulterior datorită unor vicii de procedură, instanţa de apel a solicitat anularea sentinţei comerciale şi efectuarea unei expertize contabile care să certifice dacă suma reprezentând contravaloarea gazelor naturale şi a accesoriilorde ridică la cuantumul stabilit prin sentinţa de judecată. “În cadrul căii de atac promovate s-a admis în parte apelul declarat de chematul în garanţie, în sensul în care municipiul Turda este obligat să plătească suma de 966.234 lei, de asemenea municipiul Turda a fosat exonerat de plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 10.064 lei, acestea fiind stabilite în sarcina regiei” se arată în raportul de specialitate. Pentru a evita procedura de executare silită, Consiliul Local trebuie să prevadă sumele enumarate mai sus în bugetul anului 2009, iar în acest an să achite o parte a debitului.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator