marian morar
m install
nello construct

După 20 de ani, se caută soluţie pentru blocul din sens

zamblau eugen

Administraţia locală pare hotărâtă să rezolve problema blocului O din sensul giratoriu, care a devenit o emblemă negativă a municipiului, datorită faptului că lucrările au început înainte de 1989 şi nu au fost finalizate nici până astăzi.

 

Asta din cauză că blocul este în proprietatea privată a Ministerului Administraţiei şi Internelor, iar încercările de transfer la administraţia locală au fost sortite eşecului.

 

Ultima variantă a fost luată în discuţie la şedinţa extraordinară de vineri, când primarul Tudor Ştefănie le-a propus consilierilor aprobarea preluării celor 28 de apartamente şi a terenului aferent, situate în blocul O1, scara II şi III, aflate în curs de execuţie din domeniul privat al statului şi din administrarea Ministerului Administraţiei şi Internelor în domeniul public al municipiului Turda şi în administrarea Consiliului Local al municipiului Turda.

 

Conform noului proiect, la darea în folosinţă a blocului, Ministerul Administraţiei şi Internelor redobândeşte dreptul de administrare asupra unui număr de 5 apartamente cu 3 camere şi 4 apartamente cu 1 cameră, având o suprafaţă locuibilă totală de 649 mp.

 

„Imobilul a făcut obiectul mai multor transferuri având ca părţi municipiul Turda şi Ministerul Administraţiei şi Internelor. Aceste transferuri aveau ca obiectiv principal identificarea celor mai viabile surse de finanţare în vederea finalizării obiectivului de investiţii. Pentru a elimina orice echivoc al regimului juridic al imobilului, posibil rezultat din abundenţa de transferuri patrimoniale, specificăm că obiectul proiectului de hotărâre îl reprezintă reiterarea transferului imobilului în proprietatea municipiului, modalitatea concretă de compensare a Ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şi revocarea tuturor hotărârilor subsecvente emise. Suma investită de Ministerul Administraţiei şi Internelor a fost de 13.452.543.000 lei vechi, actualmente soluţia de compensare propusă fiind în natură, respectiv un număr de 9 apartamente”, a precizat administratorul public al Primăriei, Radu Crişan.

 

Primarul Tudor Ştefănie a spus că variantele finalizării blocului ar putea consta fie într-o investiţie a administraţiei locale (iar apartamentele să revină municipalităţii), fie găsirea unui investitor privat care să-şi recupereze investiţia la finalizarea blocului, prin vânzarea apartamentelor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2