fbpx

Icon Scrie un comentariu

Bartolomeu InterviuÎn presa centrală au apărut diverse articole conform cărora Mitropolitului Bartolomeu al Clujului ar fi un fost colaborator al Securităţii. Un exemblu edificator a apărut în „Evenimentul Zilei”, în zilele de 11 şi 12 ianuarie 2010, sub semnătura jurnalistei Mirela Corlăţan.

 

 

Biroul de presă al mitropoliei a emis un comunicat în care se precizează că articolele îi aduc Mitropolitului Bartolomeu o serie de acuzaţii privitoare la colaborarea cu fosta Securitate, însoţite de documente din arhiva CNSAS. "Semnatarul articolelor uită că pentru a demonstra calitatea de informator sub nume conspirativ trebuie să aducă probe concludente şi indubitabile (declaraţie olografă şi angajament de colaborare semnat) şi nu doar simple analogii literare şi alăturări de texte.  Fără aceste probe, asupra demersului jurnalistic planează suspiciunea calomnierii şi denigrării, fapte incriminate, în instanţă, de Codul Penal, soluţie pe care o luăm în calcul, în cazul în care jurnalista nu îşi demonstrează limpede afirmaţiile, sau şi le retrage, după caz" se mai arată în documentul citat.

 

Mitropolitul Bartolomeu şi-a afirmat deschis poziţia ca dosarele deţinute de CNSAS pe numele său să fie cercetate şi, la nevoie, publicate, declarând deschis că nu a colaborat cu serviciile secrete sub nici o formă.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator