fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

image00008

10 iunie 2021 - zi cu dublă însemnătate pentru românii creștini, pe de-o parte Ziua Eroilor, o sărbătoare națională dedicată celor care au luptat pentru țară, iar pe de altă parte Ziua Înălțării Domnului. 

La Câmpia Turzii manifestările au început la ora 12 conform programului în față la primărie. Un sobor de preoți din Câmpia Turzii alături de preotul militar au susținut o slujbă de pomenire a Eroilor, apoi au luat cuvântul primarul orașului, Dorin Lojigan și reprezentantul Bazei 71 Aeriene "General Emanoil Ionescu". 

Au fost depuse la Troiţa Martirilor, din faţa primăriei, 3 coroane: din partea domnului primar, Dorin Lojigan, din partea  Bazei Aeriene și din partea Grupului 3 Cercetare și Supraveghere prin Radiolocaţie și Avertizare Timpurie „General Vasile Mihalache”. 

În ritmul Fanfarei „Promenada”, coloana s-a deplasat spre Monumentul Comemorativ al Ostaşilor Români din Parcul Central „Ionel Floaşiu”, unde s-au depus de asemenea, 3 coroane, iar mai apoi spre Cimitirul Eroilor, unde s-au depus coroane atât la Obeliscul Comemorativ al Ostaşilor Români cât și la Obeliscul Comemorativ al Ostaşilor Sovietici. 

Manifestările s-au încheiat la Monumentul Eroilor Aviatori de la ieșire din Câmpia Turzii, tot cu o depunere de coroane și un moment de reculegere. 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate